Держкомтелерадіо розробив новий порядок реалізації бюджетної програми "Українська книга"
опубліковано 05 жовтня 2015 року о 14:38

Держкомтелерадіо розробив нову редакцію Порядку реалізації бюджетної програми "Випуск книжкової продукції за програмою "Українська книга", у якій враховано пропозиції громадськості, висловлені під час обговорення Порядку на розширеному засіданні громадської ради при Держкомтелерадіо 4 червня 2015 р.

 

Зокрема, відтепер при визначенні читацького попиту Держкомтелерадіо спиратиметься не лише на інформацію двох столичних бібліотек, а на обласні бібліотечні заклади, куди, як правило, і надходить книжкова продукція, видана за програмою «Українська книга». До вже визначених у старій редакції Порядку критеріїв формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою, додався ще й один - задоволення інтересів соціально не захищених груп населення (малозабезпечені верстви населення, особи з особливими потребами тощо).

Розширився список тематичних розділів видань. Тепер у рамках бюджетної програми видаватимуться також переклади творів українських авторів іноземними мовами та видання військово-патріотичного спрямування.

Суттєві зміни внесені до розділу V. «Організаційне забезпечення формування переліку видань». Тепер видавці повинні будуть подавати до програми не лише заявки з обґрунтуванням суспільної необхідності видання, а й макет або рукопис майбутнього видання, відомості про себе та реалізовані видавничі проекти. До того ж кількість поданих пропозицій від одного видавця не повинно перевищувати трьох заявок на один тематичний розділ.

Принципових змін зазнав розділ, за яким регламентується робота експертної ради, яка формує перелік книжкових видань до програми «Українська книга». Головою, його заступником та членом експертної ради, зазначається у Порядку, не може бути фізична особа, яка перебуває у трудових відносинах з видавцем, який подав Держкомтелерадіо пропозиції до переліку видань у відповідному році та/або є засновником (співзасновником) та/або кінцевим вигодоодержувачем такого видавця. Також термін повноважень членів експертної ради, включаючи голову його заступників не може перевищувати один рік. А одна й та сама особа не може бути головою, його заступником та членом експертної ради більше ніж два строки підряд.

Нова редакція Порядку підготовлена з метою унеможливити корупційні дії під час реалізації програми «Українська книга».

З повним текстом проекту порядку можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=123997&cat_id=74129

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux