Держкомтелерадіо розглянув майже 3 800 заяв від розповсюджувачів видавничої продукції
опубліковано 11 вересня 2017 року о 16:19

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати роботу щодо видачі (відмови у видачі) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України.

 

Починаючи з 18 травня 2017, до Держкомтелерадіо надійшло на розгляд 3 837 заяв від семи суб’єктів господарювання. Найчастіше за одержанням цієї адміністративної послуги зверталися ПП «Видавництво «Махаон-Україна», ТОВ «Форс Україна», «Етніктрейд», «Дресс Шоу», «Видавництво «Арій».

Станом на 8 вересня Держкомтелерадіо видано 3 608 дозволів. Тираж видань, на які видано дозволи, становить 31 786 784 примірників.

Відмовлено у видачі дозволу на 131 заяву. 120 відмов надано на підставі надання суб’єктами господарювання неповного пакета документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей. Ще 11 відмов надано на підставі негативного висновку експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України .

Решта заяв на видачу дозволів знаходяться на стадії розгляду.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», що набув чинності 01.01.2017 року, Держкомтелерадіо здійснює видачу (відмову у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, на митну територію України.

З метою імплементації зазначеного Закону видано постанови КМУ № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України» та № 235 «Про затвердження Порядку вилучення з обігу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово-окупованої території України та розповсюджується на території України без відповідного дозволу». Наказами Держкомтелерадіо затверджено склад експертної ради з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України, та Положення про експертну раду; Критерії оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, тощо.

Крім того, зараз доопрацьовується з урахуванням пропозицій та зауважень Міністерства юстиції України проект наказу Держкомтелерадіо, яким буде визначено порядок накладення адміністративно-господарських штрафів за порушення вимог статті 281 Закону України «Про видавничу справу».

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux