Держкомтелерадіо провів моніторинг веб-сайтів органів виконавчої влади
опубліковано 03 січня 2018 року о 12:52

Держкомтелерадіо провів моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних та місцевих органів виконавчої влади та склав рейтинг їхньої інформаційної прозорості.

 

Лідерами рейтингу другого півріччя 2017 року стали Адміністрація Державної прикордонної служби України з показником інформаційної прозорості 99, 80% та Рівненська обласна державна адміністрація з показником інформаційної прозорості 99, 85%.

Водночас значну динаміку зростання інформаційної прозорості серед центральних органів виконавчої влади продемонстрували Міністерство екології та природних ресурсів України (на 12,68 %), Державна служба України з надзвичайних ситуацій (на 12,24 %), Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (на 12,18 %), Міністерство соціальної політики України (на 12,08 %) та Міністерство енергетики та вугільної промисловості України (на 11,60 %), а серед місцевих органів виконавчої влади – Вінницька обласна держадміністрація (на 13,21 %), що обумовлено насамперед реалізованими заходами для адаптації власних веб-сайтів до потреб осіб з порушеннями зору та слуху.

Загалом середнє значення показника інформаційної прозорості офіційних веб-сайтів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади становить 78,69 %, офіційних веб-сайтів місцевих органів виконавчої влади  - 86,28 %.

Нагадаємо, що моніторинг здійснюється кожні півроку на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 № 1302 «Про заходи щодо подальшого забезпечення відкритості у діяльності органів виконавчої влади» та згідно з Порядком проведення Держкомтелерадіо моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади, затвердженим наказом Державного комітету телебачення і радіомовлення України від 08.06.2015 № 118, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 25.06.2015 за № 759/27204. Мета моніторингу - оцінити рівень інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій відповідно до вимог нормативно-правових актів, які регламентують розміщення певних видів інформації на веб-сайтах.

Із результатами моніторингу можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у розділі «Моніторинг веб-сайтів ОВВ» (http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/category/main?cat_id=112507).

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux