Держкомтелерадіо провів аудит фінансово-господарської діяльності видавництва "Веселка"
опубліковано 21 квітня 2021 року о 11:28

Держкомтелерадіо провів аудит фінансово-господарської діяльності з 01.01.2018 по 01.10.2020 рік Національного видавництва дитячої літератури «Веселка», яке належить до сфери управління відомства. За результатами аудиту видано наказ Держкомтелерадіо.

 

Встановлено, що підприємство відповідно до затвердженого Статуту забезпечувало виконання завдань з підготовки та випуску видань для дітей різних вікових категорій, батьків і педагогів, видань на замовних засадах та за власними тематичними програмами. Загалом упродовж досліджуваного періоду видавництво виготовило 31 видання, з яких випуск за власні кошти становив 13 видань (перевидань) (42 %) та випуск за замовленням - 18 видань (58 %). У 2017-2018 роках Видавництво отримало грант від Посольства США в Україні на загальну суму 319,5 тис. грн. на випуск 2-х книг серії Джоанни Коул та Брюса Деґена «Чарівний шкільний автобус». Впродовж 2018-2020 років Український інститут книги за рахунок коштів державного бюджету замовив у «Веселки» 9 видань на загальну суму 1285,7 тис. гривень.

Водночас перевірка виявила низку недоліків, які призводять до невиконання фінансового плану видавництва та збитків. Наказом Держкомтелерадіо за результатами внутрішнього аудиту директору видавництва О. Бондаренку доручено вжити заходи щодо погашення заборгованості із заробітної плати впродовж І півріччя 2021 року та дотримання вимог чинного законодавства при здійсненні розрахунків по заробітній платі; ведення касових операцій у видавництві у відповідності до вимог Положення про касові операції в Україні тощо Також директору видавництва рекомендовано прийняти управлінські рішення стосвно здачі вільних площ приміщення в оренду та привести балансову вартість будівлі, що розташована за адресою: м. Київ, вул. Ю.Іллєнка, 63, у відповідність до її справедливої вартості та відображення в бухгалтерському обліку; оформлення речових прав на будівлю та земельну ділянку видавництва площею 2001 кв. м.

Детальніше про результати внутрішнього аудиту читайте за посиланням

http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=177614&cat_id=119328

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux