Держкомтелерадіо проведе для представників ЗМІ навчальний семінар "Впровадження Національного плану дій "Жінки. Мир. Безпека"
опубліковано 30 листопада 2017 року о 12:39

7-8 грудня Держкомтелерадіо спільно з Укртелерадіопресінститутом та громадською організацією «Центр - Розвиток демократії» проведе для журналістів національних, регіональних та місцевих ЗМІ навчальний семінар «Впровадження Національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека».

 

Нагадаємо, що Національний план дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України в 2016 році. Цей документ є базовим при вирішенні питань безпеки в країні.

У семінарі візьмуть участь Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, заступниця міністра соціальної політики України Наталія Федорович, заступниця директора Офісу зв'язків НАТО в Україні Анн-Крістін Б'єргене, координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба, Голова програми ООН жінки в Україні Анастасія Дівінська, координатор проектів Глобальної мережі жінок-миротворок Мавік Кабрера Балеза, голова громадської організації «Центр – Розвиток демократії» Елла Ламах.

Семінар відбудеться у рамках щорічної міжнародної акції «16 днів проти насильства», яка проходить з 25 листопада по 10 грудня і покликана привернути увагу людей до проблеми насильства щодо жінок, яке проявляється в різних куточках світу. Мета семінару - надати журналістам необхідні знання щодо Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 та інших міжнародних документів, що є базовими для досягнення гендерної рівності в суспільствах з розвиненою демократією.

Під час семінару представники центральних органів влади поінформують про стан виконання Національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека», проаналізують національну систему прав людини щодо захисту, надання допомоги, реабілітації постраждалих від гендерно-зумовленого насильства та розкажуть про участь жінок у миротворчих процесах на державному і міжнародному рівнях.

Міжнародні експерти нададуть учасникам семінару практичні рекомендації щодо висвітлення гендерних проблем у ЗМІ, а також щодо принципів та етичних норм розкриття теми. Представники ЗМІ з усієї України зможуть поділитися своїм досвідом, виробити спільну стратегію для ЗМІ виконання Національного плану дій «Жінки. Мир. Безпека».

Захід відбудеться 7-8 грудня в приміщенні Національної спілки журналістів України (вул. Хрещатик, 27А). Початок - о 10.00.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux