Держкомтелерадіо планує відновити діяльність інформаційно-культурного центру для жителів окупованого Криму
опубліковано 17 лютого 2015 року о 12:03

 

Держкомтелерадіо має намір відновити діяльність державної організації «Всеукраїнський інформаційно-культурний центр» (ВІКЦ), який до окупації Автономної республіки Крим діяв на її території.

Відновлення діяльності центру як юридичної особи планується поза межами Криму з метою задоволення інформаційних та культурних потреб громадян України, які мешкають на окупованій території.

Центр як неприбуткова бюджетна організація, підпорядкована Держкомтелерадіо, було утворено в 1996 році на виконання постанови Уряду та зареєстровано в Сімферополі. Основним його завданням було проведення інформаційно-культурної діяльності, спрямованої на зміцнення української держави, забезпечення міжнаціональної злагоди. Фактично це був один із небагатьох осередків присутності української мови та культури на кримському півострові.

Після окупації Криму фінансування ВІКЦ, як і всіх бюджетних організацій автономної республіки, було припинено. Директор центру Кузьмін зрадив Україну, перейшовши на бік держави-окупанта. Наказом Держкомтелерадіо його звільнили з посади. З того часу припинив свою діяльність і ВІКЦ.

«Відновлення діяльності центру є одним із пріоритетних завдань Держкомтелерадіо, - зазначає перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. - Адже Україна зобов’язалася забезпечувати інформаційні та культурні зв’язки з громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території. І одним із таких інструментів із налагодження цих зв’язків має стати відновлений Всеукраїнський інформаційно-культурний центр

Найближчим часом Держкомтелерадіо визначить особу, яка буде уповноважена здійснити перереєстрацію державної організації за новим місцезнаходженням. Наступними кроками буде затвердження статуту Центру у новій редакції, його реєстрація та вирішення питання фінансування ВІКЦу. Передбачається, що його штат складатиметься з 7-8 осіб, а не з 40, як це було раніше.

На сьогодні є ініціативна група громадських активістів, що складається з вимушених переселенців з Криму, які готові долучитися до цієї роботи, навіть на безоплатній основі. Відновлення ВІКЦ підтримує міжфракційне депутатське об'єднання «Крим» у Верховній Раді.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux