Держкомтелерадіо не дав дозволу на ввезення двох тисяч примірників книги, у якій пропагуються органи влади держави-агресора
опубліковано 07 червня 2018 року о 14:02

 

 

 

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав наказ про надання відмови ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення з території держави-агресора книги Кирила Казанцева «Антикварщики» у кількості дві тисячі екземплярів (видавець - ТОВ «Видавництво «Е», м. Москва).

 

Відмову надано на підставі негативного висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. Експерти визнали, що це видання пропагує органи влади та представників органів влади держави-агресора, прославляє діяльність правоохоронних органів держави-агресора, а отже не відповідає критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

Нагадаємо, 22 травня минулого року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відповідно до постанови імпортери, розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення такої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 7 червня 2018 року, Держкомтелерадіо видав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 16 349 найменувань видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України. Водночас на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення 52 видань у зв’язку з їх невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Ще 577 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux