Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення з території РФ видання з пропагандою імперських настроїв держави-агресора
опубліковано 03 серпня 2018 року о 16:00

Описание: C:\Users\User\Desktop\Сайт\propaganda-miru-debilizma-i-satanizma.jpg

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу» у видачі дозволу на ввезення з території держави-агресора книги Н. Терент’євої «Солнце на антресолях» московського видавництва «АСТ».

 

Відмову надано на підставі висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України. За невибагливим сюжетом «про любов» криється пропаганда імперських настроїв держави-агресора, героїзація її силових структур і, зокрема, академії ФСБ, а також неприхована ностальгія за комуністичним минулим.

Нагадаємо, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відтепер розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 03 серпня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 18825 назв видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України.

Водночас на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо та у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, Держкомтелерадіо надав 61 відмову у видачі дозволів на ввезення 225 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 644 відмов надано внаслідок  подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux