Держкомтелерадіо не дав дозвіл на ввезення в Україну ще 15 тисяч примірників пропагандистських видань
опубліковано 21 червня 2018 року о 17:13

Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення на митну територію України ще трьох книжок, у змісті яких присутні ознаки російської пропаганди. Відмову надано на підставі висновку експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

 

Зокрема, не потраплять на український книжковий ринок дві книги М. Леонова та О. Макеєва «Не храните деньги в сейфе» і «Невеста смерти», в яких пропагуються органи влади та представники органів влади держави-агресора, прославляється діяльність російських правоохоронних органів.

Також відмову отримала книга «Тайна Святой Эльжбеты» І. Погоніна, яка наскрізь просякнута ідеями «русского мира» та імперськими геополітичними доктринами, які передбачають об'єднання народів навколо держави-агресора, її державної мови, культури, панівної релігійної конфесії.

Імпортер - ТОВ «Форс Україна» - мав намір завезти в Україну по 5 тисяч примірників кожної книги.

Нагадаємо, 22 травня минулого року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  № 262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України». Відповідно до постанови імпортери, розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення такої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 21 червня 2018 року, починаючи з 22 травня 2017 року, Держкомтелерадіо видав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 16 829 найменувань видавничої продукції з території держави-агресора й тимчасово окупованих територій України.

Водночас на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо та у зв’язку з невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України, Держкомтелерадіо надав 55 відмов у видачі дозволів на ввезення 195 500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання 1 виданого раніше дозволу. Ще 594 відмови надано внаслідок  подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux