Держкомтелерадіо готується до Х Київської міжнародної книжкової виставки
опубліковано 30 квітня 2014 року о 11:20

 

16-18 травня пройде Х Київська міжнародна книжкова виставка. Вперше вона відбудеться просто неба, на відкритому майданчику (Хрещатик, 15, біля Пасажу). Підготовку, організацію та проведення виставки забезпечує Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Щорічне проведення в Києві міжнародної книжкової виставки, започаткованої у 2004 році, стало вже гарною традицією.

Ювілейна Х Київська міжнародна книжкова виставка має довести всьому світу, що книга у нашій державі, не зважаючи на жодні обставини, була й буде фундаментом освіти, науки, духовності та культури українського народу.

У цьогорічній виставці планується участь вітчизняних та зарубіжних видавництв різних форм власності, поліграфічних та книготорговельних підприємств, дитячих літературних журналів та газет. Вже зголосилися представити свої новинки майже 60 видавничих організацій, серед яких і знані видавництва, такі як «Дніпро», «Либідь», «Мистецтво», «Світ»,  «Криниця», «Видавництво Старого Лева», і видавничі організації, що тільки починають свій шлях в галузі книговидання та книгорозповсюдження.

Окремою експозицією будуть представлені книги, присвячені святкуванню 200-річчя від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

 У рамках проведення виставки відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Краща книга України 2013 року» та лауреатів міжнародних книжкових конкурсів.

На Хрещатику діятиме і  «Літературний салон», де усі зацікавлені поспілкуються як з видатними, відомими та популярними письменниками сучасності Іваном Драчем, Андрієм Курковим, Леонідом Горлачем, Анатолієм Качаном, Галиною Тарасюк, так і з молодими талановитими початківцями на літературній ниві. В «Літературному салоні» щодня проходитимуть цікаві презентації книжкових новинок, літературні зустрічі, круглі столи, семінари, автограф-сесії, відкриті дискусії з питань мистецтва книги та проблем книговидання.

Передбачається, що в рамках виставки-ярмарку відбудеться благодійна акція – безоплатна передача видань дитячим освітнім установам для поповнення їхніх бібліотечних фондів.

 

З питань участі у книжковій виставці звертатися за тел. 455-75-14; 278-87-56/

Е/адреса: kniga@komin.gov.ua

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux