Державні ТРК та видавці - 20-річчю незалежності України
опубліковано 27 липня 2011 року о 18:32

Держкомтелерадіо України за дорученням Уряду забезпечує проведення інформаційної кампанії з підготовки та відзначення 20-ї річниці незалежності України.

 

Про це повідомив на засіданні Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 20-ї річниці незалежності України перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський. Він зазначив, що виконуючи розроблений Урядом План заходів, Комітетом забезпечено видання антології української літератури від найдавніших часів до сьогодення - до програми «Українська книга» включено антології «Провісники» Яреми Гояна (збірник літературно-мистецьких есе про класиків української літератури) та «Слово рідне українське. Сучасна українська художня література письменників Криму» Михайла Вишняка. Ці книги будуть безоплатно передані Міністерству культури України та Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України для комплектування фондів бібліотек та навчальних закладів, у т.ч. ті, що розташовані у сільській місцевості.

З метою формування позитивного іміджу України у світі Держкомтелерадіо забезпечує також випуск книг і буклетів про Україну іноземними мовами. У рамках програми «Українська книга» заплановано вихід книг В.В. Пилипюка «Україно, ти для мене диво!» (мови: укр., рос., англ.), видавництво «Світло і тінь»; Д.В. Малакова «Мальовнича Україна» (мови: укр., англ., рос., франц.), видавництво «Мистецтво»; Є. Дермеленка «Парки Києва» (мови: укр., рос.), видавництво «Урожай»; О. Кобилянської «Огрівай, сонце…» (мови: укр., нім.), видавництво «Букрек»; «Пакти та Конституції Української козацької держави» (мови: укр., латин., староукраїн.), видавництво «Світ»; В. Стефаника «Вибрані твори» (мови: укр., угор.), видавництво «Карпати» та ін. Загалом ‑ дванадцять видань.

Державні ТРК виконують заходи Плану стосовно створення та трансляції в ефірі циклів спеціальних тематичних програм про історію українського державотворення. Зокрема, Національна телекомпанія України спеціально до 20-ї річниці Незалежності готує два 20-ти серійні проекти: «20 кроків до мрії» та «Обличчя української історії». В ефір також вийде цикл розгорнутих сюжетів, присвячених цікавим особистостям ‑ «Обличчя України». Творча група телепроекту «Народна платформа» запише відповіді звичайних громадян у різних містах України на запитання «Що для тебе Україна?».

У своїх програмах Перший національний широко використовуватиме архівні відеоматеріали про головні події, пов’язані із здобуттям Україною незалежності, які увійшли до відеоархіву НТКУ. В ефірі Першого національного демонструватимуться ролики про кожний з 20-ти років незалежності України, лунатимуть привітання українців з-за кордону, видатних наших співвітчизників - спортсменів, діячів культури, громадських діячів, бізнесменів, науковців, політиків, відеозвернення українців, які на момент святкування Дня незалежності знаходяться за межами України.

Крім того, НТКУ готує телемости з Німеччиною, Польщею, Азербайджаном, Білоруссю, Грузією, Росією.

Національна радіокомпанія України планує двадцятигодинний радіомарафон, присвячений 20-й річниці незалежності України. Також журналісти працюють над циклом програм «20 миттєвостей незалежності», присвячених окремим подіям. Щоденно напередодні Дня незалежності в ефір виходитимуть випуски циклової програми ‑ «Моя історія нашої незалежності» та тематичні випуски програми «Моя країна».

Державні ТРК реалізують план Уряду щодо проведення інформаційної кампанії для формування позитивного іміджу України, створення відповідної рекламної відеопродукції та розповсюдження їх в іноземних державах через Інтернет. Зокрема, Державною телерадіокомпанією «Всесвітня служба «УТР» підготовлено серію публіцистичних тематичних программ «Незалежна Україна», «Українська державність», «Постаті», документальні фільми, присвячені видатним українцям – Павлові Тичині, Олександру Білашу, Євгену Станковичу, Івану Драчу тощо. Крім того, УТР створив 5-ти хвилинний інформаційно-пізнавальний кліп англійською та російською мовами «20 років незалежності України», який 4-5 разів на день демонструватиметься в ефірі УТР, зокрема супутниковим каналом на більш ніж 100 держав світу Євразії, Північної та Південної Америки, а також Інтернет-мовленням в реальному часі.

Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» висвітлюватиме усі події святкування 20-ї річниці незалежності у мережі Інтернет через російськомовну, англомовну й іспаномовну версії сайту Укрінформу, а також через англомовну версію сайту Причорноморської асоціації національних інформаційних агентств (ПАНІА).

На всіх зазначених Інтернет-ресурсах планується широко подавати різноманітну інформацію про суспільно-політичні, соціально-економічні та культурні процеси в державі.

У режимі он-лайн транслюватимуться прес-конференції, на яких, зокрема, обговорюватимуться актуальні питання державотворення в контексті святкування 20-річниці незалежності України.

На формування позитивного іміджу України буде спрямовано й діяльність власних кореспондентів агентства у США, Російській Федерації, Франції, Бельгії, Німеччині, Польщі, КНР, Угорщині, Болгарії, Молдові, Туркменістані, ОАЕ, Італії.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux