Державні ТРК широко висвітлюють тему соціальної підтримки учасників АТО та вимушених переселенців
опубліковано 10 листопада 2015 року о 15:10

 

ukraine_b1

В усіх державних телерадіокомпаніях (НТКУ, НРКУ, 24 обласних та регіональних ДТРК) налагоджено систематичне виробництво тематичних теле- і радіопрограм, які висвітлюють теми соціальної підтримки та захисту прав ветеранів війни, учасників АТО, їхніх родин, вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій.

 

Цій темі, зокрема, присвячені програми «Уряд на зв’язку з громадянами», «Дебати PRO» (Національна телекомпанія України), «Крапки над «І», «Гаряча лінія» (Миколаївська ОДТРК), «Моє право», «Новий день» (Одеська ОДТРК), «Соціальний захист», «Відверто про», «Струни душ людських», «Звичайні герої» (Полтавська ОДТРК), «Громадська приймальня», «Перехрестя правди», «Таке життя», «Герої серед нас», «Без права на забуття» (Рівненська ОДТРК), «Акценти», «На часі: регіональні новини» (Сумська ОДТРК), «Що робити?», «Тема дня», «Будьте здорові», «Армія нескорених» (Тернопільська ОДТРК), «Про реформи», «Разом», «Україна в серці» (Харківська ОДТРК), «Герої», «Телевізійна студія А3» (Чернівецька ОДТРК) та інших.

Державні ЗМІ інформують громадян, які переміщуються з тимчасово окупованих територій і районів проведення антитерористичної операції, про шляхи розв’язання соціально-побутових проблем, організацію медичного обслуговування, надання психологічної підтримки, навчання та виховання дітей у дошкільних та шкільних навчальних закладах. В ефірі надають контакти «гарячих» телефонних ліній, спеціально створеного інформаційного веб-ресурсу «migrants.gov.ua», за допомогою якого громадяни можуть знайти всю необхідну інформацію щодо облаштування на новому місці.

Крім цього низка державних ТРК запровадила спеціальні теле- та радіо проекти, організовує благодійні заходи на підтримку вимушених переселенців з окупованої території та мешканців зони АТО. Зокрема, Харківська ОДТРК організувала збір допомоги переселенцям з Донбасу, які зараз мешкають в області. Житомирська ОДТРК запровадила спеціальний щоденний інформаційний випуск про події в Донецькій і Луганській областях та їх відлуння на Житомирщині, організувала постійно діючий «міст єднання» зі Сходом України. Відтак, у телевізійний ефір систематично подаються правдиві коментарі очевидців, свідчення переселенців, які вимушено покинули свої оселі на Сході, репортажі та інші документальні матеріали.

Львівська ОДТРК порушує тему вимушених переселенців і їхнього соціального захисту у прямоефірному щоденному проекті «Вечір у Львові», проводить телемости з іншими регіональними телекомпаніями, регулярно організовує збір гуманітарної допомоги для мешканців зони АТО.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux