Державні ТРК перемогли у ІІ всеукраїнському конкурсі "Здоровим бути вигідно!"
опубліковано 12 квітня 2013 року о 12:30

 

Журналіст Дніпропетровської ОДТРК Ірина Носачова отримала гран-прі ІІ всеукраїнського конкурсу «Здоровим бути вигідно!» за інформаційний сюжет «Естафета життя». Конкурс організував та проводив Український фонд «Здоров'я» за підтримки Міністерства охорони здоров'я, Бюро ВООЗ в Україні та Національної спілки журналістів.

У сюжеті йдеться про 26-річного дніпропетровця Костянтина Смирнова, який попри захворювання на енцефаліт і лейкодистрофію не лише навчився ходити, а й вже 7 років займається спортом із тренером та мріє про участь у змаганнях з легкої атлетики. Авторка телерозповіді отримала не лише визнання колег, але й грошову винагороду - 10 000 гривень.

 

 

Журі не оминуло своєю увагою і роботи журналістів інших державних мовників. Так, у номінації «Телебачення» першість здобула кореспондент програми «Підсумки тижня» Першого національного Тетяна Мельниченко за інформаційний сюжет «Здорове харчування».

У категорії радіопрограм кращою передачею визнано документально-художню радіокомпозицію Наталії Бурли та Романа Пазюка «Повітряні кульки» (Чернівецька ОДТРК). Вона пропагує заняття спортом, раціональне харчування та відповідальне ставлення до власного здоров’я.

Друге місце посіла радіорозповідь кореспондента обласного радіо «Таврія» Херсонської ОДТРК «Скіфія» Максима Лозового «Від трагедії до тріумфу», а трійку лідерів завершила політичний оглядач Національної радіокомпанії України Людмила Чернюк із радіопрограмою «Здоровим бути вигідно, зручно і ПОТРІБНО».

Інформаційно-аналітична програма «Гарантоване здоров’я. Потрібна відповідь», підготовлена редактором обласного радіо «Бузька хвиля» Миколаївської ОДТРК Євгенією Сілаєвою, найкраще висвітлила досвід впровадження страхової медицини, за що і визнана кращою у відповідній номінації.

Окрім того, журналісти державних телерадіокомпаній отримали спеціальні призи та відзнаки.

Редактор Дніпропетровської ОДТРК Галина Гусак отримала відзнаку групи компаній «МедЕксперт» за сюжет «Дитина сонця», завідувач художньо-публіцистичних передач Полтавської ОДТРК «Лтава» Світлана Польщикова – відзнаку МОЗ України за телепрограму «Життя як боротьба». А телевізійний сюжет позаштатного кореспондента Першого національного Юлії Шипунової «Навчання з пазлами» оцінила Асоціація дитячих офтальмологів України.

Усього в конкурсі взяли участь понад 200 журналістів з усіх регіонів України. Нагородження переможців пройшло 5 квітня у Києві.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux