Державні ТРК надали телеефір для "Різдвяної казки"
опубліковано 24 грудня 2014 року о 09:27

 

За сприяння Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олега Наливайка найменші глядачі державних обласних (регіональних) ТРК змогли долучитися до прем’єрного показу мультфільму «Різдвяна казка».

У минулі вихідні мультфільм виробництва ТОВ «Арт Відео» презентували у найбільших духовних центрах України –

Патріаршому соборі Воскресіння Христового та Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі. Також центром мультиплікації вже вкотре став Мистецький Арсенал. Там упродовж п’яти днів тисячі дітей змогли переглянути святковий мультфільм, зокрема і 50 дітей-переселенців із зони АТО. Подія була приурочена до дня Святого Миколая.

За сценарієм Тараса Микитчака, сучасна різдвяна казка розгортається у мальовничих Карпатах, куди на прохання Святого Миколая прилітає Ангелятко. Мультфільм озвучили відомі українські співаки – володар титулу «Голос країни» Павло Табаков, учасник вокальної формації «Піккардійська Терція» Ярослав Нудик і співачка Оксана Муха.

Фільмом «Різдвяна казка» компанія «Арт Відео» започаткувала серію фільмів «Духовне намисто», що стане першим українським мультиплікаційним журналом на духовну тематику.

«Найважливіше – це те, що у мультфільмі чуємо та бачимо розповідь про Святого Миколая та його житіє. Важливо й те, що мультфільм україномовний, повчальний, наповнений духовним аспектом і висвітлює давню християнську традицію. Думаю такі мультфільми актуальні та потрібні, адже діти реагують на них із величезним позитивом,» - зазначив диякон Петро Лопатинський.

Психолог Юрій Калашніков вважає, що мультфільми є своєрідними антидепресантами та ліками. «Українські мультфільми та проект «Духовне намисто» допомагають відроджувати нашу духовну пам'ять. Через мультфільм проходить національний дух, який засвідчує , що наша історія має глибоке коріння, що велика цінність - це сім’я, і потрібно плекати любов до свого народу та віру в Бога,» - наголошує Юрій Калашніков.

Святковий мультфільм змогли переглянути й українці Польщі завдяки підтримці посла України в Республіці Польща Андрія Дещиці. Покази «Різдвяної казки» пройшли в суботній школі, Українському Домі та світлиці при УКГЦ у Варшаві.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux