Державні телерадіокомпанії збільшують виробництво і трансляцію програм для дітей
опубліковано 13 березня 2012 року о 15:47

 

Формуючи державне замовлення на виробництво та трансляцію теле- і радіопрограм державними ТРК, Держкомтелерадіо України максимально враховує потреби найменших телеглядачів та радіослухачів. Пріоритетними у тематичних планах державних мовників є створення програм для дітей та підлітків.

Зокрема, вже понад 15 років дитяча студія «Разом» Полтавської ОДТРК виробляє цікаві пізнавальні передачі, які неодноразово здобували перемогу на міжнародних конкурсах і фестивалях.

З минулого року на Дніпропетровській ОДТРК виходить спеціалізований дитячий навчально-пізнавальний телепроект «Спецпідрозділ: «TARGET», спрямований на вивчення англійської мови.

Унікальний проект реалізувала також студія «Веселка» Луганської ОДТРК, яка разом з радіо «Пульс» випустила перший аудіодиск для дітей з вадами зору, на якому записані літературні твори у виконанні не професійних акторів, а дітей.

Цього року, за рекомендацією Держкомтелерадіо України, усі без винятку державні телерадіокомпанії значно збільшать частку дитячих програм власного виробництва. Їхні зусилля спрямовані на те, щоб зробити мовлення для найвибагливішої аудиторії ще більш змістовним та цікавим.

Зокрема, в сітці мовлення обласних і регіональних телерадіокомпаній обов’язковою стала «Вечірня казка», яка за відновленою традицією, виходить в ефірі з 20.45 до 21.00. До показу відбираються за дитячими рейтингами кращі казки, виготовлені державними телерадіокомпаніями в рамках співпраці та обміну.

Крім того, у зв’язку з початком з січня 2012 року цифрового телевізійного мовлення Держкомтелерадіо України запропонував державним телерадіокомпаніям нові принципи побудови сітки мовлення. Завдяки цьому запроваджено лінійки дитячого мовлення з 16 до 17 години щоденно. У телевізійні «дитячі години» для дітлахів транслюються дитячі телепрограм, які створені різними державними телерадіоорганізаціями та рекомендовані в рамках співпраці до показу на всіх регіональних державних телеканалах.

Всього в державних телерадіокомпаніях заплановано виробити у 2012 році 137 назв дитячих телепрограм загальною кількістю прем’єрних показів кожного випуску майже 14700 передач на рік, загальним хронометражем виробництва близько 4900 годин на рік.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux