Державні мовники здобули нагороди фестивалю телепрограм для дітей і юнацтва "Золоте курча"
опубліковано 07 червня 2013 року о 11:19

 

Державні мовники здобули низку нагород ХVII Всеукраїнського фестивалю фільмів і телепрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча», що завершився напередодні в Іллічівську (Одеська область).

Так, програма Закарпатської ОДТРК «Більше, ніж хобі» стала лауреатом у номінації «Краща пізнавально-розважальна телепередача для дітей молодшого та середнього шкільного віку». Телеканал «Тиса-1» почав розповідати про талановиту юнь краю ще із січня 2013 року

З черговою перемогою повернулися і волинські телевізійники. Їх передача «Побачення у Червоному морі» (автор сценарію — Наталка Прач, редактор — Марія Андрушко) зайняла перше місце у категорії «Телепрограми, що пропагують здоровий спосіб життя». Теленарис розповідає про юного волинського дайвера Данила Яровенка.

Кращою телепрограмою про обдарованих дітей стала «Золота дитина Одеси» (автор - Людмила Курилюк) Одеської ОДТРК, а радіопрограмою - «Крок за кроком» Івано-Франківської ОДТРК «Карпати». Її ведучими є юні журналістки Інна Шешурак, Юлія Гробельна, а готувала дівчаток до ефіру редактор програм державного мовника Мар’яна Стринаглюк, яка працює над створенням дитячих радіопередач з жовтня 2008 року.

Передача «Малявочки» (автор - Оксана Деліта) Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії «Поділля-центр» отримала звання лауреата з врученням відзнаки «За кращу телепрограму» у номінації «Телепрограма що знайомить з народними традиціями і обрядами».

Загалом на церемонії закриття фестивалю вручили нагороди кращим творчим колективам у 15 номінаціях.

Нагадаємо, творчий форум проходив на Одещині за підтримки Держкомтелерадіо України, Одеської обласної та Іллічівської міської адміністрації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, Спілки кінематографістів та ін. Цьогоріч у ХVII Всеукраїнському фестивалі фільмів і телепрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча» взяли участь 27 конкурсантів із України та творчі колективи з Болгарії, Великобританії, Македонії, Росії та США. Вони представили на розгляд журі документальні, художні та ігрові стрічки, програми, мультфільми.

Гості «Золотого курчати» мали змогу відвідати майстер-класи іменитих режисерів, переглянути перфоманси місцевих та київських акторських груп.

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux