Державні мовники стали лауреатами міжнародного фестивалю "Кришталеві джерела"
опубліковано 21 серпня 2013 року о 11:56

Державні телерадіокомпанії отримали низку нагород ХХІІ Міжнародного дитячого молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела», який цього року пройшов у Вінниці.

Так, передача «Разом» Полтавської ОДТРК «Лтава» здобула першість у номінації «Інформаційна телепередача», а кращим професійним митцем у цій категорії визнано Лідію Редькович з її телепрограмою «Маленька перерва» (Харківська обласна державна телерадіокомпанія).

У номінації «Культурно-мистецька телепередача» друге місце посіли Хмельницька державна ТРК «Поділля-Центр» зі своїм проектом «Малявочки» та представниця Харківської ОДТРК Катерина Трегуб як професійний митець (телепередача «Молодіжний портал»).

Також дипломами третього ступеню нагороджено Чернівецьку ОДТРК за телепередачу «Міні-мікс» та ДО «Криворізька РДТРК «Криворіжжя» за телепередачу «Нова хвиля» у номінації «Культурно-мистецька телепередача».

Дипломантами конкурсної програми фестивалю стали телегрупи Волинської ОДТРК та ДТРК «Крим».

Перемоги здобули і програми державних радіомовників. Це, зокрема, дитяча радіостудія Волинської ОДТРК за радіоказку ««Дитячий дивосвіт» (перше місце у номінації «Культурно-мистецька радіопрограма», молодша та середня вікові групи). Криворізька ДТРТРК «Криворіжжя» посіла друге місце у номінації «Культурно-мистецька радіопрограма» серед професійних митців за радіопрограму «Велике серце малої пташки» та третє місце у номінації «Публіцистична радіопрограма» серед професійних митців за радіопрограму «Молоді науковці і петриківські традиції». ТВО радіопрограм «Рівне ФМ 87,8» Рівненської ОДТРК отримала третє місце за радіопрограму «Ням-ням» у номінації «Культурно-мистецька радіопрограма».

На цьогорічних «Кришталевих джерелах» представлені майже всі регіони України. Також участь у фестивалі взяли творчі колективи з Росії і Литви.

 

Загалом на конкурс (телебачення, радіо, кіно, фото) було подано понад тисячу робіт. Так, до оргкомітету надійшли 120 заявок на конкурс кіно- і телефільмів, 108 телепередач, 59 радіопрограм і 775 фоторобіт.

У фінальних заходах фестивалю взяли участь понад 200 осіб – це діти, що навчаються в гуртках, палацах творчості, студіях при професійних телерадіокомпаніях, їхні наставники, студентська молодь і професійні митці, які створюють програми, передачі, теле- і кінофільми для дитячої аудиторії.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux