Державне видавництво "Світ" підіб'є підсумки своєї 70-річної діяльності
опубліковано 19 жовтня 2016 року о 17:17

«Світ» для світу» - так називається експозиція, яку готує у Львівському Будинку вчених державне підприємство «Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Світ». Захід присвячено 70-річчю заснування видавництва та 25-річчю Незалежності України.

За часи Незалежності видавництво випустило понад 1000 назв книг загальним накладом майже 20 млн примірників. Серед них – праці Івана Крип’якевича, Михайла Возняка, «Історія запорозьких козаків» у трьох томах Дмитра Яворницького, твори Богдана Лепкого, Павла Чубинського, Івана Франка, Тараса Шевченка, Григорія Сковороди та інш.

Явищем у культурно-мистецькому житті країни став вихід друком «Української рукописної книги» Я.Запаска (автор художнього оформлення Л.Андрієвський, заслужений художник України, лауреат Державної премії України ім Т.Г.Шевченка), факсимільні видання «Щоденника» Тараса Шевченка (упорядник Сергій Гальченко) та видання «Пакти і Конституції» Української козацької держави» (упорядкування та наукове опрацювання — Валерій Смолій, Павло Гриценко, Тарас Чухліб, Мирослав Трофимук). Книги «Світу» неодноразово експонувалися на міжнародних виставках-ярмарках у Бєлграді, Варшаві, Женеві, Лондоні, Лейпцигу, Москві, Парижі, Франкфурті-на-Майні.

Серед найамбітніших проектів видавництва останніх років - впорядкування й підготовка до друку найповнішого зібрання творів Михайла Грушевського у 50 томах, що здійснюється у творчій співпраці з науковцями Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.Грушевського НАН України. Цей масштабний проект реалізовується на замовлення Держкомтелерадіо у рамках бюджетної програми «Українська книга». Вже вийшло друком 25 томів.

Також видавництво працює над «Франківською енциклопедією у 7 томах» спільно з Інститутом літератури ім. Т.Г. Шевченка та Інститутом Івана Франка НАН України.

Нинішній «Світ» – це сучасне професійне видавництво з добре налагодженою моделлю підготовки і випуску книг на основі прогресивних електронних технологій. Видавництво володіє належним кадровим потенціалом у чотирьох редакціях, які дислоковані в Києві, Львові, Чернівцях, Ужгороді.

Відкриття виставки «Світ» для світу» відбудеться 25 жовтня за адресою: м. Львів, вул. Листопадового Чину,6. Вона збере разом тих, хто пише і створює книжки, та читачів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux