"День добрих справ" на радіо "Луцьк"
опубліковано 02 листопада 2016 року о 14:04

 

11 годин в ефірі радіостанції «Луцьк» Волинської філії НТКУ тривав радіомарафон "День добрих справ». Його організував колектив філії разом із «Жіночою сотнею «Самооборони Волині» за підтримки Волинської облдержадміністрації.

 

Організатори ставили собі дві мети – підтримати тих учасників АТО, які уже повернулися додому, та їх рідних, а також зібрати допомогу тим, хто залишається на передовій і продовжує боронити кордони України. Загалом із початку антитерористичної операції були мобілізовані 8 тисяч волинян, 180 своїх синів Волинь втратила.

Відкрив марафон голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. У студію протягом дня приходили волонтери «Жіночої сотні», члени координаційного Центру допомоги бійцям АТО, представники громадських організацій «Самооборона. Рожище», «Бджолярі землі волинської. Ройовий стан», волонтерського центру «Серце патріота». Журналісти також запросили до студії демобілізованих воїнів - Олега Кобилянського, Павла Ковальського, Андрія Чайку, захисників-кіборгів Вадима Ваврищука і Андрія Серганчука. Закликав митців долучитися до марафону заслужений діяч мистецтв України, відомий волинський режисер і продюсер Віталій Іваницький.

Цього дня звернутися до волинян у прямому ефірі міг також кожен, хто приніс у телерадіокомпанію допомогу нашим воїнам. А зібрано було більше ста банок варення і сиропів, кілька літрів меду, вітамінізовані трав’яні збори і сухофрукти, більше 500 кілограмів овочів, з яких волонтери виготовлять суху борщову суміш, противірусні і загальнозміцнюючі препарати на суму близько 2 тисяч гривень. Наші краяни принесли і теплі подарунки: десятки пар плетених шкарпеток і рукавиць, шапки й теплі светри, і навіть, черевики. Збирали допомогу і всі підрозділи Волинської філії.

Серед благодійників – чимало людей старшого віку. Лучанка Марія Андріївна, якій незабаром виповниться 92 роки, принесла теплий шарф і п’яту частину своєї невеличкої пенсії. Зі сльозами на очах вона просила купити солодощів для “наших синочків”. Віра Василівна, у родині якої в’яжуть усі – вона, донька і, навіть, чоловік у минулому кадровий офіцер, не лише принесла свої вироби, а й у прямому ефірі подякувала захисникам і їх матерям, які виховали справжніх патріотів.

Дуже зворушливим був дзвінок від пані Марії із сусідньої Рівненської області. Жінка, син якої служить у зоні АТО, увесь день слухала марафон і у телефонній розмові запросила волонтерів приїхати до неї. Вона готова віддати усе, вирощене власними руками, на потреби наших захисників.

Разом із подарунками у військові частини волонтери повезуть і 38 листівок, на яких учасники марафону написали слова вдячності, підтримки, молитви, віршовані рядки і побажання, зміст яких зводиться до одного: «Повертайтеся з миром і перемогою!”».

На фото: у студії радіостанції «Луцьк» ­– донецькі кіборги Вадим Ваврищук і Андрій Серганчук.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux