"Буковина" - Івану Миколайчуку
опубліковано 14 червня 2011 року о 17:54

Чернівецька ОДТРК активно долучилася до організації та висвітлення святкування 70-річчя від дня народження одного з найяскравіших символів нашого кіномистецтва – Івана Миколайчука.

Серед заходів, запланованих на 14 червня - ретроспективний кінофестиваль поетичного кіно. В рамках цього заходу в кінотеатрах 5 районних центрів та обласного центру Буковини демонструють фільми за участю І.Миколайчука та ним створені. А чернівецькі прихильники театрального мистецтва переглянуть виставу «Небилиці про Івана» у постановці Львівського Національного академічного драматичного театру імені М.Заньковецької.

У сам же день народження І.Миколайчука, 15 червня, заходи на Буковині розпочнуться з вшанування його пам`яті урочистим покладанням квітів біля меморіальної дошки.

В селах Кіцманського району, розташованих вздовж автомобільного шляху від рідного села кіномитця Чорториї до міста Чернівці відбудеться етнофестиваль “На гостини до Івана”. Цим шляхом пройдуть і творчі групи Чернівецької ОДТРК, аби відобразити у своєму ефірі представлену тут традиційну народну буковинську фольклорну культуру (зокрема, аматорське пісенне і танцювальне мистецтво), обряди, вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва і народних промислів, національного одягу і вишивок, страв буковинської кухні тощо.

Цього ж дня у Чернівцях відбудеться відкриття кіноконкурсу молодіжного короткометражного кіно «Кіноетніка-2011», який триватиме 2 дні.

Кульмінацією ж стане прем`єра вистави-хроніки про Івана Миколайчука «Тисяча снопів вітру», яку з нагоди ювілею підготував колектив Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської. Саме у студії цього театру у 1957 році Іван Миколайчук починав свій творчий шлях. Під керівництвом режисера – заслуженої артистки України Людмили Скрипки театр спробує відтворити на сцені важливі події у житті Івана Миколайчука, які мали місце у його біографії. У виставі буде показано дитинство, юність та останні роки життя великого актора і митця. Повну телевізійну версію цієї вистави можна буде незабаром переглянути в ефірі телеканалу «Буковина».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux