Богдан Червак звернувся до Дуні Міятович з відкритим листом щодо ситуації у Криму
опубліковано 17 березня 2014 року о 12:03

 

Директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак закликає невідкладно вжити усіх заходів, щоб захистити у Криму права українських і зарубіжних журналістів. Про це він сказав у відкритому зверненні до Представника ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Дуні Міятович, який оприлюднило інтернет-видання «Телекритика».

 

У Криму журналістів б'ють, калічать і грабують. Так, за даними громадської організації «Інститут масової інформації» з початку російської окупації Криму зафіксовано щонайменше 62 випадки грубих порушень свободи слова. При цьому кількість таких порушень щоденно зростає, - зазначив пан Червак. - Усе це відбувається на тлі масованого і агресивного інформаційного наступу російської пропаганди, яка всупереч європейським стандартами у сфері ЗМІ, розпалює в Україні, зокрема в Криму міжнаціональну ворожнечу, закликає до повалення законної української влади, розчленування незалежної і соборної України».

 

Також він додав, що українська і російська журналістські спільноти намагаються реагувати на це свавілля, однак це не дає відчутних результатів.

 

Текст листа директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України наводимо повністю:

 

 

Представникові ОБСЄ з питань

свободи засобів масової інформації

Дуні Міятович

 

Високоповажна пані Дуня Міятович!

 

Змушений звернутися до Вас у зв'язку із ситуацією, яка складається в АР Крим. Тут, з відома самопроголошеної влади та благословення російських окупаційних військ відбувається справжній терор щодо українських і зарубіжних журналістів.

Журналістське посвідчення, камера чи диктофон у руках для так званих представників кримської «влади» прямий привід для репресій, насильства і наруги.

У Криму журналістів б'ють, калічать і грабують. Так, за даними громадської організації «Інститут масової інформації» з початку російської окупації Криму зафіксовано щонайменше 62 випадки грубих порушень свободи слова. При цьому кількість таких порушень щоденно зростає.

Усе це відбувається на тлі масованого і агресивного інформаційного наступу російської пропаганди, яка всупереч європейським стандартами у сфері ЗМІ, розпалює в Україні, зокрема в Криму міжнаціональну ворожнечу, закликає до повалення законної української влади, розчленування незалежної і соборної України.

Українська і російська журналістські спільноти намагаються реагувати на це свавілля. Зокрема Спілка журналістів Росії, Національна спілка журналістів України та Незалежна медіапрофспілка України започаткували роботу «гарячої лінії», яка, в тому числі, фіксує порушення прав, провокації та інші неправомірні дії стосовно журналістів. Однак це не дає відчутних результатів.

А тому звертаюся до Вас, як високопоставленого чиновника ОБСЄ, невідкладно вжити усіх заходів, щоб захистити у Криму права українських і зарубіжних журналістів.

Зволікання із застосуванням реального впливу на тих, хто у Криму оголосив війну журналістам, може призвести до непередбачуваних наслідків.

Не маємо права до цього допустити!

 

З повагою

 

Богдан Червак,

директор департаменту інформаційної політики

Держкомтелерадіо України

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux