Богдан Червак вручив дипломи лауреатам премії імені Івана Франка
опубліковано 26 серпня 2016 року о 10:42

DSC_9147

На Київській книжковій виставці до Дня знань перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак вручив дипломи лауреатам премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності.

 

«Це особлива премія, яка заснована за ініціативою громадськості – Національної спілки журналістів України і влади – Держкомтелерадіо, - зазначив Богдан Червак, - Щороку ми вручаємо її напередодні дня народження Івана Франка. Цього року вручення відбулось у переддень святкування 160-річчя великого Каменяра. Премією відзначено авторів, чиї твори сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.»

У номінації «За кращу публікацію у друкованих ЗМІ» дипломи лауреатів отримали Володимир Біленко за книгу «Я тілько хаточку в тім раї…» Важкий шлях Тараса Шевченка до мрії, яка не збулася» та колектив авторів газети «Приазовський рабочий»: Катерина Свістун за репортаж «Сердца Переяславщины бьются в такт с мариупольскими», Ігор Семусев за матеріали рубрики «Маріуполь – це Україна», Олександр Панков та Аліна Комарова за репортаж з обстріляного російськими терористами селища Сартана.

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогу здобула творча група філії Національної телекомпанії України «Центральна дирекція Канал «Культура» (Тетяна Баришпол, Ігор Приміський, Сергій Байдецький) за документальний фільм «Вставай, Маріє!». Стрічка на прикладі однієї сім’ї розповідає про долю цілого покоління, яке пройшло випробування Другою світовою війною.

Найкращим твором у радіомовній сфері визнано радіонарис «Маловідомими шляхами Великого Кобзаря» оглядача редакції київської кореспондентської мережі «Українського радіо» Катерини Шевцової.

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» перемогла наукова монографія «Україна медійна: на порозі інформаційної революції» авторської групи у складі Олександра Бухтатого, Олександра Радченка та Гліба Головченка. У книзі ґрунтовно проаналізовано відносини держави і преси, стан медійного простору України.

.

Нагадаємо, що Київська книжкова виставка-ярмарок до Дня Знань триватиме до 28 серпня. У її програмі передбачено презентації шкільної та навчальної літератури, дитячих книжок, літературні зустрічі, круглі столи, семінари, художні автограф-сесії, відкриті дискусії з питань мистецтва книги та проблем книговидання.

У рамках книжкової виставки-ярмарку пройде благодійна акція збору видань для юних мешканців Донецької та Луганської областей, долучитись до якої зможе кожен учасник і відвідувач виставки.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux