Богдан Червак про інформаційну агресію російських ЗМІ та протидію їй українськими медіаресурсами
опубліковано 17 березня 2014 року о 17:53

 

Газета «Урядовий кур’єр» надрукувала інтерв’ю з директором департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богданом Черваком щодо інформаційної безпеки держави.

«З боку Російської Федерації ведеться скоординована і цілеспрямована інформаційна війна проти України, - зазначає Богдан Червак. - Події, які відбуваються в нашій державі, представляються у викривленому дзеркалі, відповідно формується громадська думка росіян про те, що в Україні безлад і хаос, тому Росія має прийти до нас із «братською» допомогою. А це, як ми тепер побачили, - озброєні військові, які беруть під контроль українські віськові об’єкти і фактично захопили частину території України. Найголовніше, що треба усвідомити, - в Україні не повинно бути того інформаційного пацифізму, який ми сповідували до цього часу».

Пан Червак закликає мобілізувати увесь український інформаційний ресурс, щоб показувати події в країні об’єктивно. Це важливо передусім, для наших громадян Півдня і Сходу, які якнайперше постраждали від російської пропаганди.

Зараз, на думку посадовця, аналіз контенту українських каналів як державних, так і комерційних, свідчить, що події в Україні відтепер висвітлюються з точки зору державницьких інтересів. На сьогодні всі телеканали мають проукраїнську позицію і виходять з одним логотипом — «За єдину Україну». А вітчизняні провайдери припинили транслювати російські канали, які ведуть антиукраїнську пропаганду, спрямовану на руйнування державної цілісності.

«Очевидно, - вважає Богдан Червак, - що має відбуватися цілеспрямована трансляція українських каналів на територію Росії. У нас уже давно був створений окремий державний канал — Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» (УТР). Але фактично цей канал, попри те, що існує на гроші платників податків, перетворився ще на один рупор минулої влади. Потрібно здійснити певні управлінські рішення, які модернізують канал таким чином, щоб він міг працювати за призначенням, позбутися радянського анахронізму».

Повний текст інтерв’ю читайте на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=111093&cat_id=79615

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux