25 лютого відбудеться нагородження переможців урядової Премії ім. Лесі Українки
опубліковано 23 лютого 2012 року о 17:59

25 лютого о 19.00 у Національному академічному театрі російської драми ім. Лесі Українки відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва.

Дипломи лауреатів вручатиме Голова Комітету з присудження Премії, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. Участь у заході також візьме Голова Держкомтелерадіо України – заступник Голови Комітету з присудження Премії Олександр Курдінович.

Держкомтелерадіо України здійснював організаційне забезпечення прийому та розгляду поданих на здобуття премії документів і робіт. 14 лютого Комітет з присудження урядової премії на своєму засіданні визначив лауреатів за 2011 рік у чотирьох номінаціях.

Лауреатами Премії імені Лесі Українки цього року стали письменник Юрій Логвин за роман «Таємна перлина», що побачив світ у видавництві «Ярославів Вал» (номінація «Літературні твори для дітей та юнацтва»); художниці Людмила Кириленко та Олена Зеркалій за ілюстрації до книги Томаса Мелорі «Легенди про короля Артура» видавництва «Ранок» (номінація «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва»); режисер-постановник Оксана Дмитрієва, художник-постановник Наталія Денисова за лялькову виставу за творами А. Шмідт «Про принців і принцес» Харківського державного академічного театру ляльок ім. В. Афанасьєва (номінація «Театральні вистави для дітей та юнацтва»); режисер Людмила Ткачикова, художник-постановник Наталія Чернишова за анімаційний фільм «Маленький великий пес» студії «Укранімафільм» (номінація «Кінотвори для дітей та юнацтва»).

Після церемонії нагородження глядачі побачать виставу «В полоні пристрастей» за драмою Лесі Українки «Камінний господар».

 

Інформаційно. Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджується щороку до дня народження Лесі Українки, 25 лютого, за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання. Статус урядової вона отримала 14 січня 2004 року.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux