20 квітня у столиці стартує "Книжковий Арсенал"
опубліковано 19 квітня 2016 року о 14:55

20-24 квітня у Києві відбудеться VI Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», що об’єднує літературу і мистецтво.

 

Відзначається, що цього разу «Книжковий Арсенал» презентує розширену міжнародну секцію ярмарку та сцену «Кафе Європа». Тут уперше буде представлений колективний стенд німецьких видавництв та спеціальна програма у партнерстві з Франкфуртським книжковим ярмарком.

У програмі фестивалю запланована участь відомих письменників, філософів, літературних діячів та митців з більш ніж 10 країн. Зокрема на Книжковий Арсенал завітають такі видатні автори, як Етгар Керет (Ізраїль, книга «Раптом стукіт у двері», Фоліо), Зиґмунт Мілошевський (Польща, книга «Гнів», Урбіно), Томас Главініч (Австрія, книга «Життя бажань», Книги ХХІ), Ігнасій Карпович (Польща, роман «Сонька», «Комора»), Каталін Доріан Флореску (Швейцарія, роман «Якоб вирішує любити», Книги-ХХІ), Карола Ханссон (Швеція, роман «Штайнгоф», Комора), інтелектуали Мішель Онфре (Франція, книга “Сила життя. Гедоністичний маніфест”, Ніка-центр) та Ларс Свендсен (Норвегія, “Філософія Свободи”, Видавництво Анетти Антоненко), Райнер Кунце (Німеччина, Книги ХХІ), Бернд Шухтер (Австрія, Книги ХХІ), Свенья Ляйбер (Німеччина), Манана Менабде (Грузія, роман «А час минав», Видавництво Анетти Антоненко) та інші.

Тема дитячої програми 2016 року – «Особистість і особливе» - охоплюватиме такі важливі питання, як розвиток індивідуальності, повага до іншості, толерантність, а також соціалізація дітей з особливими потребами.

Почесний гість дитячої програми – всесвітньо відомий шведський письменник Ульф Старк.

23 квітня відбудеться «Ніч Книжкового Арсеналу». А в ніч на 24 квітня – «Ніч у бібліотеці», під час якої бібліотеки Києва відкривають свої двері для відвідувачів. На читачів чекатимуть діджей-сети, перфоменси, виставки ілюстрацій, презентації книг, кінопокази тощо.

Також у рамках «Книжкового Арсеналу» відбудеться кримсько-татарська спецпрограма «Къырым», мета якої ознайомити широку аудиторію з культурним життям кримських татар, їхньою історією та повсякденням. Програма включатиме презентації книг про Крим і кримських татар, виставку видань кримськотатарською мовою, фотовиставку з нагоди виходу мемуарів Мустафи Джемілєва, народного депутата України, Уповноваженого Президентом України у справах кримськотатарського народу, ознайомлення із етнічними обрядами й кухнею кримських татар.

З програмою «Книжкового Арсеналу» можна ознайомитись за посиланням

http://artarsenal.in.ua/wp-content/uploads/2016/04/Programa-Knizhkovij-Arsenal-2016-1.pdf

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux