1 березня 2023 року в Київському національному університеті будівництва і архітектури відбудеться передача книг до київського «Пункту незламності»
опубліковано 28 лютого 2023 року о 12:33

1 березня 2023 року в Київському національному університеті будівництва і архітектури (вул. Освіти, 7) о 13.00 відбудеться передача книг до київського «Пункту незламності», який знаходиться на території університету.

Участь у заході візьмуть Олексій Кулеба, заступник керівника Офісу Президента України; Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики; Олег Наливайко, голова Держкомтелерадіо; Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти; Петро Куліков, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури.

Захід проходить у межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!» , яку 15 березня 2022 року започаткував Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики. Вже майже 40 тисяч примірників книг для дітей та дорослих передано до «Пунктів незламності». Допомагає реалізовувати проект благодійний фонд «Здоров’я майбутнього» та АТ «Укрпошта». Заплановано передати до всіх п’яти тисяч «Пунктів незламності», які розташовано по всій Україні, 50 тисяч примірників українських книг, щоб кожен українець міг, заряджаючи там свої електронні пристрої, почитати друковану книгу.

 

Інформаційно. За час реалізації благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!» передано близько 600 тис. примірників українських книг до читачів України та країн світу, подолано понад 400 тис. км Україною і 25 європейськими країнами.

Також акція має і міжнародний напрямок «Українській молоді – європейську книгу». Книги англійською, німецькою, французькою та іншими мовами від закордонних видавництв, організацій, навчальних установ та всіх охочих, будуть передаватися у бібліотеки та заклади освіти та науки, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

У Міжнародний день дарування книг у місті Києві у змішаному форматі на базі культурного хабу «Донеччина» спільно з Донецькою обласною державною адміністрацією, розпочато підтримку культурних хабів «Донеччина» та передано першу партію літератури для дітей.

17 лютого 2023 року за сприяння Міністерства оборони України, Командування Медичних сил Збройних Сил України, Генерального штабу Збройних Сил України розпочато акцію «Українським захисникам – українську книгу».

Понад 1 тис. примірників художньої літератури передано українським захисникам в одному зі столичних госпіталів. Також 2,5 тис. українських книг відправили військовим у шпиталь, дітям, які були читачами повністю зруйнованих бібліотек Миколаївської та Херсонської областей.

Ініціатива набирає обертів. Кожне видавництво, кожен видавець може стати учасником благодійної акції, мета якої - забезпечити українців українськими книгами, де б вони не перебували, в Україні чи за її межами.

Щоб доєднатись до акції, звертайтесь за телефонами.

Контактні особи:

➡Василь Продан ➡ +380969488888 ➡ + 37257608888

➡ Олег Хотенюк ➡ +380973942242

➡ Оксана Саєнко ➡ +380675709424


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux