Звіт про базове відстеження результативності наказу Держкомтелерадіо від 16.04.2009 р, № 156 «Про затвердження Положення про проведення експертиз та рейтингових оцінок: національних електронних інформаційних ресурсів», зареєстрованого в Мін'юсті 15.07.2009 р. за № 638/16654

Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер

Наказ Державного комітету телебачення та радіомовлення України від 16.04.2009 р. № 156 «Про затвердження Положення про проведення експертиз та рейтингових оцінок національних електронних інформаційних ресурсів». зареєстрованого в Мін'юсті 15.07.2009 р. за № 638/16654.

Назва виконавця заходів з відстеження

Державний комітет телебачення та радіомовлення України.

Цілі прийняття акта

Введення в дію наказу «Про затвердження Положення про проведення експертиз та рейтингових оцінок національних електронних інформаційних ресурсів» надає можливість формувати обгрунтовані висновки щодо стану функціонування державних електронних інформаційних ресурсів та їх рейтингову таблицю.

Строк виконання заходів з відстеження

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалося до набрання чинності регуляторним актом.

Тип відстеження 

Базове.

Методи одержання результатів відстеження

Базове відстеження результативності цього регуляторного акта, зокрема попередні висновки та прогнозовані результати, були здійснені шляхом аналізу:

  • надходжень інформації, побажань, відгуків на офіційний веб-сайт Державного комітету телебачення та радіомовлення України від зацікавлених юридичних і фізичних осіб;
  • надходжень пропозицій та зауважень від органів виконавчої влади.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних

Проект цього регуляторного акта було розміщено на офіційному веб-сайті Державного комітету телебачення та радіомовлення України з метою надання можливості органам виконавчої влади та громадськості висловити свою думку стосовно проекту регуляторного акта.

За час розміщення проекту регуляторного акта на офіційному веб-сайті Державного комітету телебачення та радіомовлення України негативної реакції від представників громадськості не надходило.

Позиція щодо цього проекту регуляторного акта органів виконавчої влади дає змогу прогнозувати позитивний ефект від його впровадження.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показниками результативності цього регуляторного акта є кількість національних електронних інформаційних ресурсів щодо яких здійснено експертизи, а також встановленні їм рейтингові оцінки.

Об'єктами експертизи є національні електронні інформаційні ресурси, які включені до Національного реєстру електронних ресурсів.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

На підставі результатів базового відстеження результативності Положення про проведення експертиз та рейтингових оцінок національних електронних інформаційних ресурсів можна зробити висновок, що реалізація цього регуляторного акта дає можливість визначити стан державних електронних інформаційних ресурсів щодо їх відкритості та доступності, забезпечення повноти, достовірності та актуальності інформації, відповідності нормам чинного законодавства.

В.о. Голови Комітету В.О. Горобцов

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux