Українська молодь отримає книги з європейських країн
опубліковано 09 листопада 2022 року о 16:13

9 листопада, у День української писемності та мови, стартував новий етап благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!», започаткованої 15 березня 2022 року Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики.

Відтепер акція проходить також під гаслом «Українській молоді – європейську книгу!» і має на меті допомогти відновити бібліотечні фонди закладів культури та освіти, які постраждали від російської агресії, та надати можливість українським дітям і молоді читати зарубіжну книгу мовою оригіналу.

«Велика кількість публічних бібліотек і освітніх закладів постраждала від російських обстрілів,- говорить Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - А на тимчасово окупованій території ворог, знищуючи все українське, розпалював вогнища з книг українською мовою. Знаючи про завдані російським агресором величезні збитки гуманітарній сфери України, зокрема, книговидавничій, освітній, бібліотечній галузям, наші європейські партнери виявили бажання допомогти відновити фонди українських книгозбірень.»

За словами Олега Наливайка, вже досягнуто перші домовленості про те, що закордонні видавці та всі охочі передаватимуть книги англійською, німецькою, французькою та іншими мовами українським бібліотекам, закладам освіти та культури, які постраждали від повномасштабного російського вторгнення. На думку голови Держкомтелерадіо, доступ української молоді до інтелектуальних скарбів Європи сприятиме інтеграції українського суспільства в європейський простір.

Перша партія книг, яка прибула з Німеччини від Webster University Leiden, була передана 9 листопада Київському національному університету імені Тараса Шевченка, аудиторії якого постраждали під час ракетного обстрілу столиці 10 жовтня. 141 примірник книг, серед яких сучасні підручники та наукова література з економіки, маркетингу, менеджменту, психології та філософії передав ректору КНУ ім. Т.Г. Шевченка міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, що у межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу!» вітчизняні видавці зібрали близько 1 млн. примірників друкованої продукції та безкоштовно передали її на склади корпоративних підприємств АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія». Звідти книги відправляються волонтерським центрам в українських містах та країнах Європи, де зараз проживають переміщені особи. Понад 400 тисяч книжок вже доставлено адресатам.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux