Рішення колегії від 25.11.2014 № 7/31 "Про хід створення Суспільного телебачення і радіомовлення"
опубліковано 28 листопада 2014 року о 11:29

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

25 листопада 2014 р. м. Київ № 7/31

 

 

Про хід створення Суспільного

телебачення і радіомовлення

 

Заслухавши інформацію доповідача, колегія зазначає, що Держкомтелерадіо, Національною телекомпанією України, Національною радіокомпанією України, разом з представниками обласних (регіональних) державних телерадіокомпаній та громадянського суспільства продовжено законопроектну та організаційну роботу щодо створення Національної суспільної телерадіокомпанії України (далі – НСТУ).

7 листопада 2014 року на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (пункт 1 протоколу № 93), а також доручено Держкомтелерадіо доопрацювати її з урахуванням результатів обговорення та оформити відповідно до регламентних вимог.

Урядовим рішенням передбачено низку важливих завдань, зокрема:

підготувати та подати у тижневий строк Кабінетові Міністрів України для затвердження проект статуту товариства;

здійснити заходи щодо оформлення та підписання протоколу рішення про закрите (приватне) розміщення акцій товариства, їх реєстрації в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, розміщення першого випуску простих іменних акцій товариства та його державної реєстрації;

подати пропозиції щодо приведення актів Кабінету Міністрів України у відповідність із цією постановою та привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цією постановою.

Крім цього, враховуючи результати розширеного засідання Робочої групи з розробки стратегії НСТУ (13-15 жовтня), а також засідання Робочої групи (29 жовтня), прийнято рішення щодо створення 10-ти тематичних робочих груп за напрямами. Завданням кожної групи є  ґрунтовне опрацювання питань в рамках компетенції.

Проблемним питанням практичного впровадження норми частини 2 статті 5 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (далі – Закон) є забезпечення радіочастотним ресурсом другого культурно-освітнього телевізійного каналу.

З метою вирішення цього питання Держкомтелерадіо звернувся до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (далі – Національна рада) щодо включення програм ДТРК «Культура», як другого культурно-освітнього телевізійного каналу, в один із мультиплексів цифрового телебачення стандарту DVB-T2.

Національна рада поінформувала, що створено робочу групу, яка розглядає питання подальшого розвиту цифрового телебачення в Україні, працює над розробкою плану відключення аналогового мовлення та вивільнення радіочастотного ресурсу. Наступний етап розбудови цифрових телемереж в Україні можливий за рахунок вивільнення радіочастотного ресурсу, що нині використовується для розповсюдження програм в аналоговому стандарті. Як наслідок буде забезпечено подальший технічний розвиток цифрових телемереж, що зумовить збільшення кількості каналів мовлення та проведення конкурсів з метою ліцензування мовлення. ДТРК «Культура» матиме право брати участь у цих конкурсах у разі відповідності можливостей компанії конкурсним умовам.

Враховуючи вищевикладене, колегія

УХВАЛИЛА:

1. Інформацію генерального директора Національної телекомпанії України Аласанії З.Г. взяти до відома.

2. Департаменту телебачення і радіомовлення (Абрамов С.О.), юридичному відділу (Мировець Т.І.), фінансово-економічному департаменту (Бартош Н.В.), управлінню внутрішнього аудиту (Степанова Н.В.), департаменту інформаційної політики (Червак Б.О.), НТКУ (Аласанія З.Г.) в межах своєї компетенції вжити заходів щодо підготовки та реалізації постанови Кабінету Міністрів України «Про утворення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

3. Робочій групі продовжити роботу з реалізації Закону з урахуванням міжнародного досвіду, застережень міжнародних та українських експертів, інтересів територіальних громад.

4. Керівникам державних телерадіоорганізацій (далі – ДТРО) до 1 січня 2015 року вжити вичерпних заходів щодо збереження коштів та матеріальних цінностей, що знаходяться на балансі ДТРО, недопущення неправомірної передачі майна та земельних ділянок іншим юридичним особам чи громадянам.

5. Департаменту телебачення і радіомовлення (Абрамов С.О.):

сприяти підвищенню технічного та творчого рівня ДТРК «Культура» з метою забезпечення відповідності можливостей компанії умовам конкурсу на право мовлення на телевізійному каналі із загальнонаціональним покриттям;

підготувати звернення до Національної ради з проханням пришвидшити формування Наглядової ради НСТУ.

6. ДТРК «Культура» (Мазицька Ж.А.) вжити заходів щодо підвищення технічного та творчого рівня компанії для забезпечення відповідності можливостей компанії умовам конкурсу на право мовлення на телевізійному каналі із загальнонаціональним покриттям.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Голови Держкомтелерадіо Кравченка Д.В.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux