Рішення колегії від 25.11.2014 № 7/32 "Про тематику наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансову підтримку розвитку наукової інфраструктури на 2015 рік"
опубліковано 28 листопада 2014 року о 12:42

 

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

25 листопада 2014 р. м. Київ № 7/32

 

 

 

Про тематику наукових робіт

у сфері засобів масової інформації,

книговидавничої справи та

інформаційно-бібліографічної

діяльності, фінансову підтримку

розвитку наукової інфраструктури

на 2015 рік

 

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про тематику наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності на 2015 рік, колегія зазначає, що у наступному році планується до виконання п’ять наукових тем (3 − Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова», 1 − Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво», 1 – Українським інститутом підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси) за бюджетною програмою 1701020 «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури».

Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова» передбачається, зокрема: опрацювати первинні адміністративні дані щодо випуску видавничої продукції в Україні, встановити кількісні показники випущених видань у взаємозв’язку з їхніми якісними ознаками; актуалізувати бази даних періодичних і продовжуваних видань, користувачів систем ISBN/ISMN, законодавчих та нормативних документів у сфері інформації, видавничої та бібліотечної справи; здійснити аналітико-синтетичне опрацювання документного потоку видань 2014 2015 рр. та створити бази даних електронних каталогів усіх видів неперіодичних видань, державної бібліографії книжкових видань, авторефератів дисертацій, журнальних та газетних статей за 2015 р., рецензій, нотних, картографічних та образотворчих видань за 2014 р.; актуалізувати записами поточного року зведені бібліографічні бази даних; сформувати тематичні бази даних за 2015 р.; здійснити бібліометричний аналіз баз даних державної бібліографії книжкових видань, авторефератів дисертацій, газетних та журнальних статей за 2014 р. та розробити аналітичні огляди за видами видань; створити бази даних: періодичних і продовжуваних видань, образотворчих і картографічних за визначені періоди, що потребують першочергової реставрації та поточних надходжень періодичних і аркушевих видань; здійснити моніторинг фонду Державного архіву друку 20-х років ХХ ст. щодо виявлення лакун і їх заповнення; розроблення проекту національного стандарту та інструктивно-методичних документів у сфері інформації, видавничої та бібліотечної справи, аналіз дотримання суб’єктами видавничої справи положень національних стандартів щодо оформлення вихідних відомостей у виданнях тощо.

Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво» в рамках виконання наукової теми передбачено: провести аналіз стану і тенденції розвитку енциклопедистики в Україні і світі; здійснити збирання та опрацювання первісних адміністративних даних щодо випуску енциклопедичної продукції; виявити особливості розвитку енциклопедистики, становлення наукових та теоретико-методологічних принципів створення сучасного енциклопедичного порталу, підготовки електронної та друкованої версій Великої української енциклопедії.

Українським інститутом підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси планується встановити науково обґрунтовані та юридично унормовані правила організації виробничого процесу створення телевізійних та радіопрограм з урахуванням сучасних тенденцій розвитку радіотехнологій; визначити порядок використання та технічного обслуговування обладнання, основні принципи організації процесів підготовки, виробництва та проведення телепрограм.

Колегія

УХВАЛИЛА:

 

1. Інформацію про тематику наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансову підтримку розвитку наукової інфраструктури на 2015 рік взяти до відома.

2. Схвалити тематику прикладних наукових розробок на 2015 рік, що виконуватимуться за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури» (додається).

3. Департаменту видавничої справи і преси (Кононенко О.А.), департаменту телебачення і радіомовлення (Абрамов С.О.), Державній науковій установі «Книжкова палата України імені Івана Федорова» (Сенченко М.І.), Державній науковій установі «Енциклопедичне видавництво» (Шаповал Ю.І.), Українському інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси (Правденко С.М.) організувати роботу з виконання наукової тематики та, у разі необхідності, внести відповідні зміни та доповнення після прийняття Державного бюджету України на 2015 рік.

4. Фінансово-економічному департаменту (Бартош Н.В.) забезпечити фінансування наукових робіт на 2015 рік в межах видатків, визначених бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури».

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Голову Держкомтелерадіо.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

Тематику прикладних наукових розробок на 2015 рік дивитись тут

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux