Трудовий колектив Суспільного схвалив Колективний договір 2021-2026
опубліковано 29 листопада 2021 року о 14:16

25 листопада у київському телецентрі «Олівець» відбулася загальна конференція трудового колективу Суспільного мовника, на якій було розглянуто і схвалено новий Колективний договір на 2021–2026 роки.

 

Делеговані представники усіх самостійних структурних підрозділів центральної дирекції та філій НСТУ обговорювали нововведення та пропонували й розглядали правки до тексту документу згідно із процедурою визначеною Законом України «Про колективні договори і угоди»*. 

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький зазначив, що розглянув усі пропозиції до документа, проте просив зважати на фінансові можливості компанії.

Директорка з управління персоналом Суспільного Вікторія Сидоренко та співголова робочої комісії для ведення колективних переговорів відзначила: «Новий колективний договір та сама процедура — безпрецедентні для нашої компанії з точки зору взаєморозуміння та якості діалогу, адже документ отримав одноголосну підтримку як з боку роботодавця, так і з боку колективу. Ми дійшли згоди та порозуміння щодо всіх, навіть найбільш дискусійних питань. Я вдячна усім делегатам за конструктивну роботу, а також членам робочої комісії за напрацювання проєкту договору».

Голова первинної профспілкової організації АТ «НСТУ» Олександр Косяченко зазначив, що різниця між обговоренням старого колективного договору та нового — у питаннях, які розглянули: «Три роки тому були інші питання та інші реалії. Пройшло три роки і це обговорення відбулося в атмосфері розуміння й конструктиву. Ми пройшли на три роки вперед, стали прогресивнішими, стали трохи іншими, і сподіваюся, що це підтвердження ми отримаємо за кілька днів у паперовому варіанті Колективного договору».

«Якщо ми порівнюємо колективний договір на наступні 5 років, над яким працюємо зараз, із попереднім, звичайно, він виглядає більш справедливим і більш соціальним. Про це сказали на початку наших зборів, я з цим погоджуюся, але є і дискусійні моменти. А процедура ухвалення мені подобається тим, що абсолютно кожен делегат з будь-якої філії може донести свою думку, може пояснити аргументацію свого колективу — чому вони вирішили винести ту чи іншу пропозицію, — і відбувалося дуже жваве обговорення», — зазначила Наталія Морозюк, делегатка з Волинської філії.

Урочисте підписання Колективного договору на 2021–2026 роки відбудеться 30 листопада.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux