Посол Норвегії в Україні відвідав Суспільне
опубліковано 05 серпня 2021 року о 14:51

Описание: Описание: C:\Users\User\Desktop\Без названия.jpg

4 серпня Суспільне мовлення відвідав  Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні Ерік Сведал . Під час візиту голова правління Суспільного Микола Чернотицький провів коротку екскурсію телецентром «Олівець» та поділився досягненнями реформованого мовника й наступними кроками розвитку.

 

За словами Миколи Чернотицького, з 2017 року медіакомпанія поступово переходить від державного підходу управління до бізнес-моделі, що є ефективним та конкурентоспроможним у сучасних умовах.

«Упродовж чотирьох років реформування Суспільний мовник зумів стати не просто найбільшим незалежним медіа в Україні, а й досягнув найвищого показника із дотримання журналістських стандартів та забезпечив найбільш нейтральне висвітлення новин і політичних сил на телебаченні та в діджиталі. Як результат, маємо динаміку росту на всіх ресурсах. Щомісячно нашу діджитал-платформу відвідує 2,7 млн відвідувачів, а телебачення і радіо — 11,7 млн та 3,6 млн відповідно», — зазначив голова правління Суспільного.

Микола Чернотицький додав, що медіакомпанія й надалі дотримуватиметься такого курсу, зокрема з розвитку продакшену та діджиталу«За умови повного фінансування протягом найближчих двох років плануємо запустити OTT-платформу Суспільного. Це дозволить залучити нову аудиторію, яка поступово відходить від традиційних ЗМІ, до сучасного українського контенту — зручного й безкоштовного. Крім того, у наших планах — виробництво дитячого контенту, що наразі є для нас новим досвідом»

Своїми враженнями від візиту до «Олівця» й баченням розвитку українського суспільного мовника поділився й пан Ерік Сведал.

«Я з Норвегії, країни, де суспільне мовлення має сильні позиції, новинам суспільного мовника довіряють більше за всі інші новинні канали й він вважається незалежним, нейтральним, його контенту довіряють. Я вважаю, що для суспільства суспільний мовник є дуже важливою інституцією, якій можна довіряти і яка не поступається якістю продукту комерційним каналам, що важливо для демократичного суспільства. Я дуже сподіваюся, що Україна зможе розвивати потужне суспільне мовлення, оскільки вважаю, що це буде важливо для розвитку демократії та процесу реформування», — наголосив Ерік Сведал.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь

, Радіо Культура), а також регіональні телерадіокомпанії.

Фото — Володимир Шевчук

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux