На здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
опубліковано 14 серпня 2012 року о 11:03

Закінчено прийом робіт, висунутих на здобуття премії ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності у 2012 році. На розгляд комітету з присудження премії подані публікації у друкованих ЗМІ, теле- та радіопрограми, телевізійні фільми, а також наукові праці про розвиток української інформаційної сфери.

Тематика публікацій у друкованих ЗМІ, що надійшли на конкурс, дуже широка.

Тут і низка статей про фольклорні традиції Хмельниччини та збереження пам’яток сакральної архітектури Львівщини, публіцистична книга про великого філософа і мислителя Г. Сковороду, розповіді про звичайних людей, що живуть у містечках і селах, інтерв’ю з сучасними письменниками, публікації про мало відомі сторінки нашої історії.

Перемогу у номінації «За кращий твір у телевізійний сфері» виборюватимуть телепрограми ТРК «Культура», Донецької ОДТРК, Дніпропетровської ОДТРК, а також телевізійні науково-публіцистичні і документальні фільми.

У радіомовній сфері змагатимуться твори журналістів НРКУ, Івано-Франківської, Чернігівської, Рівненської ОДТРК, «Радіо «Слобода-FM» (м. Суми).

У номінації «Наукові роботи в інформаційній сфері» цього року представлено монографію Алли Кобинець «Газета «Громадська думка» / «Рада» (1905-1914 .: утвердження національної ідеї на тлі доби», книгу Василя Довгого «Телевізійні діалоги», присвячену 50-річчю Чернівецького обласного державного телебачення, книгу Лідії Шевело «Смолоскип на творчість надихає», присвячену українському поету, перекладачеві і художнику Олексі Даріану, та інш.

З повним переліком робіт, висунутих на здобуття премії ім. Івана Франка, можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо України http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=94086&cat_id=89082)

 

Нагадаємо, що Премія ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності заснована у листопаді 2003 року за ініціативою Держкомтелерадіо України та Національної спілки журналістів України і присуджується щорічно до дня народження Івана Франка - 27 серпня - у розмірі двох тисяч гривень кожна. Починаючи з 2004 року нею відзначаються автори, творчі колективи нових оригінальних публіцистичних творів, в чотирьох номінаціях:

за кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації;

за кращий твір у телевізійній сфері;

за кращий твір у радіомовній сфері;

за кращу наукову роботу в інформаційній сфері.

Свого часу лауреатами премії ім. І. Франка стали відомі журналісти Андрій Цаплієнко, Єгор Бенкендорф, Костянтин Стогній, Світлана Короненко, Василь Бирзул, публіцисти Юрій Шаповал, Сергій Шевченко, Олександр Балабко, автори наукових праць Анатолій Марущак, Іван Мащенко, Володимир Різун та інші.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux