Луганська ОДТРК: від тестового мовлення до повноцінної роботи в умовах АТО
опубліковано 06 липня 2015 року о 17:07

Держкомтелерадіо тримає під особливим контролем питання відновлення повноцінного мовлення Луганської обласної державної телерадіокомпанії, яка складається з обласного телеканалу «ЛОТ», обласного радіо-FM «Пульс» та ефірного проводового радіомовлення на каналі УР-1.

Незважаючи на те, що вся матеріально-технічна база телерадіокомпанії залишилася на окупованій терористами території, з 2 квітня Луганська ОДТРК, що розташувалась у місті Сєвєродонецьку Луганської області, працює у тестовому режимі. Технічну допомогу їй надали державні та приватні телерадіокомпанії. Вони ж і забезпечили частиною телерадіоконтенту. Поступово компанія нарощує виробництво власних програм, збільшується покриття області її радіо та телевізійним сигналом.

Зараз мережа аналогового телевізійного мовлення на контрольованій Україною території Луганської області складається з 11 передавачів. Для розширення покриття планується в короткий термін замінити на більш потужний телепередавач у місті Старобільську, а також установити телевізійний передавач потужністю 1 кВт у селищі Широкому. Це дасть можливість охопити обласним телевізійним мовленням більше населених пунктів, зокрема, й місто Щастя, яке знаходиться в прифронтовій зоні, Станично-Луганський район та частково місто Луганськ.

Що стосується аудиторії FM радіо «Пульс», то з введенням у дію у місті Старобільську передавача потужністю 1,0 Квт ( був 0,25 Квт) та встановленням у селищі Широкому додаткового передавача потужністю 1,0 Квт значно розшириться зона покриття та збільшиться охоплення населення обласним FM-радіомовленням, зокрема й на території, що сьогодні не контролюється українською владою.

- Враховуючи те, що наша телерадіокомпанія опинилася у безпосередній близькості до зони проведення АТО, ми змінили концепцію мовлення, - розповідає в.о. генерального директора Луганської ОДТРК Андрій Шаповалов. – Акцент робимо на створення власних інформаційних та публіцистичних радіо та телепрограм. Також збільшуємо кількість краєзнавчих, історичних, правових програм. Наприклад, «Сторінка переселенця» розрахована на тимчасово переміщених осіб, яких в області стає щодня все більше. Плануємо вийти на 24-годинне радіомовлення з максимальним інформаційним наповненням. З метою збільшення впливу на російськомовне населення, що проживає на території нашої області, частину програм плануємо давати в ефір російською мовою. Для залучення більшого сегменту аудиторії поступово змінюємо музичний контент радіо «Пульс» з рок-музики на хіти вітчизняної та зарубіжної естради. Також у планах – зробити кілька спільних проектів з вітчизняними і закордонними ЗМІ.

Компанія розробила чіткий план поступового технічного оснащення. Зокрема, серед першочергових завдань – закупівля та введення в експлуатацію апаратно-студійного блоку зі студією, обладнаною сучасною світлотехнікою та трьома студійними телекамерами. Для відновлення повноцінної роботи ЛОДТРК потрібна також ефірна телевізійна апаратна автоматизованого мовлення. Ці та інші технологічні складові, помножені на фаховість та патріотизм команди, допоможуть обласній компанії стати потужним українським медіаресурсом.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux