Колегія Держкомтелерадіо визнала стан інформаційного простору Миколаївщини задовільним
опубліковано 18 червня 2013 року о 15:11

 

Колегія Держкомтелерадіо України, проаналізувавши на своєму засіданні 18 червня стан інформаційного простору Миколаївської області, визнала його задовільним.

Члени колегії відзначили, що в області створено належні умови для вільного функціонування засобів масової інформації всіх форм власності. Зокрема, на Миколаївщині систематично виходить 101 друкований засіб масової інформації загальним тиражем 588,2 тис. прим., серед них - 26 комунальних газет з тиражем понад 90 тис. прим.

В області функціонує 44 телерадіоорганізації, 5 з яких перебувають у комунальній власності, 3 - у державній, 36 - у приватній.

Вагоме місце серед регіональних мовників посідає обласна державна телерадіокомпанія. Телеканал «Миколаїв» сьогодні охоплює аналоговим та цифровим сигналами 85% населення області, ефір обласного державного радіо покриває 100 відсотків території. Водночас існує нагальна потреба у технічному переоснащенні Миколаївської ОДТРК, зокрема, необхідно придбати обладнання сучасної пересувної телевізійної станції та репортажної радіорелейної лінії для передачі репортажів з місця подій.

В області здійснено низку заходів щодо розвитку цифрового телевізійного мовлення. Сьогодні воно ведеться цілодобово і містить 32 телепрограми. Водночас цифрове мовлення доступне не всім. Наприклад, зовсім позбавлені можливості одержувати його сигнал мешканці Березанського, Очаківського районів та міста Очакова. У зоні нестійкого покриття цифровим сигналом мовлення знаходяться Єланецький, Арбузинський, Доманівський, Братський та Новоодеський райони. На жаль, не всіх мешканців області, котрі подали заяви на безкоштовне отримання телетюнерів, забезпечено цими пристроями. До Держкомтелерадіо було передано 40238 заяв від мешканців області. Тюнери надані 22744 громадянам. На думку членів колегії, вирішувати це питання необхідно і за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачивши в ньому видатки на закупівлю телетюнерів для пільгових категорій населення.

Колегія Держкомтелерадіо України рекомендувала Миколаївській ОДА підготувати пропозиції щодо 100 відсоткового покриття території області цифровим сигналом мовлення та забезпечення пільгових верств населення засобами прийому цифрового сигналу.

Вагому нішу в інформаційному просторі області посідають видавництва і видавничі організації, підприємства поліграфії і книгорозповсюдження. Зокрема, протягом 2012 року 54 місцеві видавці та видавничі організації випустили 173 назви книжок загальним накладом 69,8 тис. прим. Мережа книгорозповсюдження Миколаївщини складається з 287 торговельних об’єктів. Водночас не в усіх населених пунктах області дотримуються затверджених Кабінетом Міністрів України нормативів щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією.

Колегія Держкомтелерадіо рекомендувала Миколаївській ОДА звернути увагу на окреслені проблеми та розробити шляхи їх вирішення.

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux