Колегія Держкомтелерадіо розглянула хід медійної реформи в Київській області
опубліковано 30 жовтня 2018 року о 17:00

30 жовтня колегія Держкомтелерадіо розглянула питання про стан реформування комунальних друкованих засобів масової інформації Київської області.

 

За інформацією в. о. начальника управління інформації та зв’язків із громадськістю Київської обласної державної адміністрації Дмитра Горбачова, на сьогодні з 39-ти комунальних друкованих ЗМІ області реформовано 5; в процесі припинення 1; не приймались рішення трудових колективів про реформування 4-ох редакцій – «Київська правда», «Вишгород», «Новини Полісся» та «Рідне місто». Заплановано розгляд питань щодо виходу зі складу засновників 3-ох видань – «Час Київщини», «Життя і слово», «Новий день»; решта редакцій перебувають на різних етапах реформування.

Члени колегії зауважили, що ситуація з реформуванням комунальної преси в Київській області залишається складною. Перешкодою на шляху реформування залишається небажання співзасновників ухвалювати відповідне рішення.

Однак, як зазначив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, й редакційні колективи також зволікали з реформуванням, сподіваючись, зокрема, на пролонгацію процесу роздержавлення, а також розраховуючи на фінансову підтримку з боку місцевої влади.

На думку членів колегії, частково вирішити проблему допоможе просвітницька робота з боку облдержадміністрації. Отже, необхідно інтенсифікувати тренінгові програми, експертну підтримку працівників редакцій комунальних ЗМІ. Цінним для журналістських колективів стане досвід реалізації заходів, спрямованих на досягнення економічної незалежності редакцій, підвищення конкурентоспроможності, досвід успішної реалізації інвестиційних проектів та залучення коштів для розвитку нових напрямів діяльності.

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко нагадав, що у реформуванні беруть участь 755 видання, серед яких 662 – це комунальні друковані ЗМІ. Станом на 30 жовтня реформовано 262 видання: 243 – комунальних, 19 – державних. На втілення рефoрми булo відведенo три рoки, і дo кінця цьoгo терміну залишилoся два місяці.

«Неподання засновником друкованого ЗМІ у строк до 31 грудня 2018 Міністерству юстиції України заяви про перереєстрацію є підставою для визнання свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ недійсним. Однак наразі ми відпрацьовуємо алгоритм спільних дій з Мі'нюстом щодо мінімізації можливих негативних наслідків для редакцій» - зазначив Олег Наливайко.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux