Донецьке ТБ у пошуках позитиву
опубліковано 01 липня 2015 року о 14:26

Наприкінці лютого Донецька обласна державна телерадіокомпанія, яка зараз базується у місті Краматорську, запрацювала у тестовому режимі. В аналогових частотах мовлення сигнал іде на Маріуполь та Красноармійськ, у цифровому пакеті воно охоплює інші міста Донецької області й країни загалом. До повноцінної роботи у ОТРК планують перейти вже у липні.

«Ще сім міст незабаром підключаються до аналогової мережі — зараз там ведуть відновлювальні роботи, - розповів газеті «День» виконуючий обов’язки генерального директора Донецької обласної державної ТРК Віктор Підлісний. - Найближчим часом вся територія Донецької області, підконтрольна Україні, буде покрита сигналом аналогового телебачення — чого не було ніколи. Раніше сигнал розповсюджувався з Донецька, і не охоплював всього регіону. У Краматорську не дивилися донецьке державне телебачення, а зараз дивляться у пакеті кабельного оператора. Згодом у Краматорську донецьке державне ТБ буде і в аналогу.»

Свої ефіри ДОТБ заповнює програмами, які надають інші телерадіокомпанії. «Державний комітет телебачення і радіомовлення організував підтримку від обласних державних ТРК, - розповідає Віктор Підлісний. - Регіональні компанії — зокрема,  з Миколаївської, Львівської, Вінницької, Івано-Франківської областей — надали нам свої програми. Це передачі соціального спрямування, дитячі. Завдяки цій підтримці у нас дуже багато контенту, і мешканці Донецької області можуть побачити всю свою країну. Також ми співпрацюємо з Громадським радіо, Громадським телебаченням, радіостанцією Deutsche Welle — це стосується інформаційних блоків.»

Надалі, за словами керівника ОДТРК, роль цих медіа буде зменшуватися, бо компанія планує перейти на активне виробництво власного продукту. Новий логотип Донецької ОДТРК — «ДОТБ». Це розшифровується як «донецьке телебачення», читається як «До тебе!». У цьому девізі — концепція оновленої компанії, яка хоче розділяти з аудиторією усі труднощі й радості.

«Нас цікавить, чим живе Донбас, які прагнення місцевих жителів. Ми шукаємо якийсь позитив. Негативу, крові, бруду усюди багато, але є й інше життя. Ми дивимося у майбутнє, яке у нас конструктивне, - говорить Віктор Підлісний. - Хочемо сформувати цикл програм про Донбас у яскраво вираженому українському контексті, щоб там багато йшлося про регіон як про козацьку землю. Нам все розповідали, що Донбас — шахтарський край, але ж шахтарським він став не так давно. Хочемо показати героїв цього краю: різних майстрів, художників, ковалів, лідерів повстанського руху тощо. Наприклад, Леоніда Бикова, який народився у Краматорську. Прагнемо показати український Донбас.»

Повністю текст інтерв’ю читайте за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=121701&cat_id=79615

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux