До Дня Гідності та Свободи за підтримки Держкомтелерадіо вийшли книги про героїв Небесної сотні і АТО
опубліковано 19 листопада 2015 року о 17:45

Biblioteka_гол

За підтримки Держкомтелерадіо у рамках програми «Українська книга» до Дня Гідності та Свободи вийшла друком низка літературних та публіцистичних творів українських авторів, істориків, філософів, присвячених увічненню пам’яті героїв Небесної сотні, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України.

 

У цьому списку - книга-реквієм «Небесна сотня», у якій зібрано інформацію, фотодокументи про всіх героїв, які загинули під час Революції Гідності; книга-дослідження доктора філософських наук Людмили Филипович «Майдан і церква», у якій відображено події зими 2013-2014 років; збірка репортажів і свідчень очевидців про події від 22 лютого 2014 року (дня втечі з країни Віктора Януковича) до початку 2015 року «Война на три буквы», книга Володмира Земляного «Русский разухай или укринские грабли», що розвінчує псевдоідеї «руського міра», якими «озброїла» Росія донбаських терористів, та інші.

Частина книг, виданих у рамках державної програми «Українська книга», присвячена історичному минулому та сучасній історії України, її європейському вибору. Це видання «Україна – європейська країна» С. Чайковського, «Україна Inkognita» (коллектив авторів газети «День»), «Україна - Козацька» В. Северенюка, «Україна – неповторна» М. Поповича,

«З історії незакінченої війни» Ю. Шевельова, публіцистичні праці Є.Сверстюка та інші.

Весь тираж цих та інших видань, що вийшли у рамках програми, уже цього року надійде до бібліотечної мережі.

Окрім цього, в рамках програми побачить світ низка різножанрових видань серії «Бібліотека українського воїна». Ці книги Держкомтелерадіо передасть у воїнські частини та безпосередньо у зону АТО. Серед видань, які будуть підвищувати патріотичних дух наших воїнів - «Ментальність орди або ж творення «Євразійського простору» Євгена Гуцала, «Крути: Народини нового українця» Євгена Маланюка, «Україна і Крим в історичних взаєминах» Миколи Мельника, «Армія без держави» отамана Тараса Бульби-Боровця, «Кто такие бандеровцы…» Петра Полтави, «Чужинці про москвинів» Павла Штепи, «Якщо ти українець...» Івана Ющука, «Росія чи Європа?» Дмитра Донцова, «Чому я не хочу повертатися до СРСР?» Івана Багряного, «Поясніть ще раз, хто є націоналіст» Анатолія Погрібного, «Біла тінь» Юрія Мушкетика, «Крик» Бориса Олійника, «Йшов солдат...» Василя Симоненка, «Воля живе боротьбою» Бориса Грінченка та інші.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux