Держкомтелерадіо рекомендує ЗМІ скористатися матеріалами Українського інституту національної пам'яті, підготовленими до Дня пам'яті жертв голодоморів
опубліковано 20 листопада 2015 року о 15:21

 

Держкомтелерадіо рекомендує вітчизняним ЗМІ при підготовці телерадіопрограм та публікацій до Дня пам’яті жертв голодоморів, 28 листопада, використовувати інформаційні матеріали, підготовлені Українським інститутом національної пам’яті.

 

Матеріали розміщені на сайті Держкомтелерадіо за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=125165&cat_id=114334

«Цього року Український інститут національної пам’яті пропонує ЗМІ, висвітлюючи трагедію 1932-1933 рр., обрати спеціальну тему «Люди правди» та особливо вшанувати пам’ять людей, які ризикуючи кар’єрою, свободою або навіть життям зробили все, щоб зберегти та поширити правдиві відомості про Голодомор,- зазначає перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Невипадково гаслом заходів 2015 року із вшанування пам’яті наших співвітчизників, що загинули від штучно влаштованого комуністичним режимом голоду, є слова «Щоб світ знав».

Український інститут національної пам’яті надає ЗМІ можливість використовувати без усяких обмежень соціальну рекламу «Люди правди», що містить 15 плакатів про осіб, які розповідали світові правду про Голодомор, та загальний плакат, які можна завантажити за посиланням http://www.memory.gov.ua/page/lyudi-pravdi-materiali-dlya-zavantazhennya.

За наданими інститутом корисними інтернет-посиланнями можна знайти відомості про людей, зусиллями яких світу стала відома правда про Голодомор. Серед них - британські журналісти Ґарет Джонс (1905–1935), Малкольм Маґґерідж (1903–1990); митрополит Української греко-католицької церкви Андрей Шептицький; громадська активістка, депутат польського Сейму, автор статей на тему Голодомору Мілена Рудницька; Прем’єр-міністр Норвегії, Президент Ради Ліги Націй у 1933 р., який виніс питання Голодомору на розгляд Ради Ліги Націй Йоган Людвіґ Мовінкель, український письменник Улас Самчук, американський історик-радянолог, автор книги, що є найґрунтовнішою науковою працею про Голодомор «Жнива скорботи» Роберт Конквест, американський історик, голова Комісії Конгресу США зі збору свідчень очевидців голоду Джеймс Мейс, українські громадсько-політичні діячі, публіцисти Володимир Маняк і Лідія Коваленко-Маняк та інші.

Інформаційні матеріали містять також перелік художніх і документальних фільмів про Голодомор, список істориків, які спеціалізуються на цій темі та можуть надати коментарі ЗМІ.

Водночас Держкомтелерадіо нагадує телерадіокомпаніям про необхідність обмежити трансляцію розважальних програм у День пам’яті жертв голодоморів та висвітлювати поминальні заходи, що проводитимуться цього дня та напередодні.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux