"Дніпро" презентувало у Мінську збірник творів Теофана Прокоповича, які досі не видавалися
опубліковано 08 лютого 2013 року о 13:33

На ХХ Мінській міжнародній книжковій виставці-ярмарку державне видавництво «Дніпро» представило цілу низку історичних, краєзнавчих та культурологічних книг, які гідно презентують не лише якісну поліграфічну галузь, але й досягнення української науки, культури тощо.

Так, увагу відвідувачів форуму, серед яких були і представники української діаспори, привернуло видання авторства Тетяни і Олександра Остаповець «Крізь епоху… Історія села Купчинці Іллінецького району Вінницької області». У книзі, на основі архівних матеріалів, свідчень очевидців й учасників подій, відтворена історія одного із стародавніх українських сіл.

Як розповів житель Мінська Микола Кравець, який завітав на виставку і придбав цю книгу, Купчинці – його мала батьківщина, де він народився і виріс. Саме тому таке видання для нього – справжнє відкриття і приємна несподіванка.

Окрім того, «Дніпро» презентував збірник творів Теофана Прокоповича (упорядник – Володимир Литвинов). Він містить праці відомого філософа, які не ввійшли до тритомника, опублікованого 30 років тому.

«Відтак, цю книгу можна вважати четвертим томом філософських праць мислителя, куди входять переклади з латиномовних рукописів «Поетика», окремі розділи «Риторики» тощо, - зазначив директор видавництва Олександр Кудрявцев. - Інші твори подаються в перекладі з російської та давньої української - трагедокомедія «Володимир» (присвячена Іванові Мазепі), діалоги, «Духовний регламент», «Слово про владу й честь царську» та ін.».

Цікавими білоруському читачеві можуть бути також художні твори, що побачили світ у видавництві «Дніпро». Це, передусім, книга Анатолія Дімарова «Прожити й розповісти. Вибрані твори», в якій осмислюються справжні життєві цінності, взаємозв’язок часу та людських доль.

Нагадаємо, національна експозиція «Книги України», представлена в Мінську, складається з понад 300 видань, книжкових новинок близько 40 вітчизняних видавництв - «Дніпра», «Картографії», «Фоліо», «Грані-Т», «Балтії-Друк», «Самміт-книги» та ін.

7 лютого в рамках роботи виставки проходив День української книги, під час якого відбулася низка презентацій вітчизняних видань. Участь у заходах взяли представники української делегації, відвідувачі та учасники виставки, а також представники посольств України та Литви в Білорусії тощо.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux