Держкомтелерадіо склав рейтинг інформаційної прозорості веб-сайтів органів виконавчої влади
опубліковано 12 січня 2016 року о 15:01

Держкомтелерадіо провів моніторинг інформаційного наповнення 55 офіційних веб-сайтів центральних органів виконавчої влади та 25 офіційних веб-сайтів місцевих органів виконавчої влади.

 

Дослідження проведено за 26 параметрами, кожний з яких відображає окремий вид інформації, обов’язковість розміщення якої встановлено нормативно-правовими актами.

За результатами моніторингу складено рейтинг інформаційної прозорості офіційних веб-сайтів. Найкращим серед центральних органів виконавчої влади визначено офіційний веб-сайт Адміністрації Державної прикордонної служби України (показник інформаційної прозорості - 87,21%), а серед місцевих органів виконавчої влади – офіційний веб-сайт Рівненської обласної держадміністрації (показник інформаційної прозорості – 87,13%).

Загалом моніторинг показав тенденцію до зростання інформаційної відкритості та прозорості в діяльності суб’єктів владних повноважень. Відзначається позитивна динаміка інформаційного наповнення веб-сайтів. Представлена на них інформаціїя стала більш актуальною та систематизованою.

Відчутну динаміку зростання інформаційної прозорості серед центральних органів виконавчої влади продемонстрували Державна казначейська служба України (+11,68 %) та Міністерство освіти і науки України (+10,24 %), а серед місцевих органів виконавчої влади – Черкаська обласна держадміністрація (+14,45 %), що обумовлено, насамперед, реалізованими заходами щодо адаптації власних веб-сайтів до потреб осіб з вадами зору та слуху.

Водночас офіційні веб-сайти Національної поліції України та Державної служби України з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя перебувають у процесі створення, тестування та наповнення, а тому до уваги не бралися. До того ж не мають офіційних веб-сайтів центральні органи виконавчої влади, які знаходяться в процесі утворення або реорганізації. Це Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державна служба України з безпеки на транспорті, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державне агентство України з питань відновлення Донбасу, Державна інспекція енергетичного нагляду України, Державна аудиторська служба України, Національне агентство з питань запобігання корупції.

Серед недоліків низки веб-сайтів - несвоєчасне розміщення матеріалів, оприлюднення інформації без зазначення дати, що не дозволяє визначити рівень її актуальності, розташування інформації не в логічних розділах, через що не забезпечується простота та зручність доступу до неї тощо. Також моніторинг показав, що жоден веб-сайт не забезпечує в повному обсязі доступність інформації для сприйняття особами з вадами зору та слуху.

З результатами моніторингу можна ознайомитись на веб сайті Держкомтелерадіо http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=126329&cat_id=112507З

Черговий моніторинг інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади Держкомтелерадіо проведе протягом квітня-червня 2016 року.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux