Держкомтелерадіо має намір провести детальний аналіз та технічний аудит ресурсів державних телерадіоорганізацій
опубліковано 29 жовтня 2014 року о 12:06

 

Колегія Держкомтелерадіо розглянула результати законопроектної та організаційної роботи Держкомтелерадіо та НТКУ щодо створення Національної суспільної телерадіокомпанії України та відзначила певні позитивні результати.

Зокрема, Держкомтелерадіо підготовлено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України», яким

передбачається приведення діючого законодавства у відповідність до прийнятого Закону. На даний час законопроект знаходиться на правовій експертизі в Мінюсті. 1 жовтня 2014 на розгляд Уряду подано проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання Суспільного телебачення і радіомовлення України», яким затверджується Статут НСТУ.

Плідно працює Міжвідомча робоча група за участю представників Держкомтелерадіо, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, державних телерадіокомпаній, громадських організацій та експертів ЄМС, яка узагальнює ідеї та пропозиції щодо організаційної структури та персоналу НСТУ, стратегічних цілей, програмної концепції та контенту суспільного мовлення тощо. Як зазначив генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія, з багатьох проблемних питань щодо організаційної розбудови НСТУ досягнуто консенсусу.

Міжвідомчій робочій групі було рекомендовано продовжити роботу щодо реорганізації державних телерадіоорганізацій в Суспільне телебачення і радіомовлення з урахуванням міжнародного досвіду, застережень міжнародних та українських експертів, інтересів територіальних громад. Водночас, зазначали члени колегії, частина матеріальних цінностей, що знаходяться на позабалансових рахунках обласних державних телерадіокомпаній, придбані за кошти інших юридичних осіб. Тому існує ризик втратити їх у разі реорганізації державних телерадіокомпаній шляхом злиття. В деяких випадках це може призвести до зупинки виробництва і трансляції теле- та радіопрограм. Колегія доручила управлінню внутрішнього аудиту Держкомтелерадіо провести поглиблений аудит тих обласних державних телерадіокомпаній, які мають на своїх позабалансових рахунках матеріальні цінності, з метою мінімізації можливих ризиків у зв’язку з їх відчуженням.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux