Держкомтелерадіо і надалі виконуватиме рішення Міжвідомчої комісії з питань розвитку книговидання та книгорозповсюдження
опубліковано 24 березня 2015 року о 16:07

 

Колегія Держкомтелерадіо розглянула стан виконання відомством рішень Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження, робота якої була відновлена у травні 2014 року.

Основними завданнями комісії є вироблення пропозицій та рекомендацій щодо створення сприятливих умов для розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження.

До її складу входять представники органів виконавчої влади, громадських організацій, видавці та бібліотекарі.

Протягом 2014 року відбулося три засідання Комісії, під час яких було визначено низку питань, вирішення яких потребує злагоджених дій виконавчих органів влади та громадськості.

Відповідно до Протоколу засідання Міжвідомчої комісії з питань розвитку вітчизняного книговидання і книгорозповсюдження від 24.07.2014 було створено робочі групи сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження в областях та місті Києві. Головам обласних та Київської міської держадміністрацій було надіслано Рекомендації щодо порядку дій обласних державних адміністрацій із виконання протокольних рішень Міжвідомчої комісії, якими передбачено низку послідовних заходів, спрямованих на створення умов для поступового повернення населення України, особливо наймолодшої його частини, до системного читання, виведення національного книговидання з тривалої кризи.

З метою вивчення динаміки змін у видавничій сфері на регіональному рівні Держкомтелерадіо розроблено проект щорічного звіту обласних державних адміністрацій з питань, що стосуються стану книговидання та книгорозповсюдження.

Відповідно до звітів, отриманих від обласних управлінь у справах преси та інформації, станом на кінець грудня 2014 року в Україні функціонує 9 177 об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією, в т.ч. книжкових магазинів – 1 318, книжкових кіосків та книжкових прилавків – 7 859.

Члени колегії наголосили на необхідності і надалі виконувати Держкомтелерадіо рішення Міжвідомчої комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження, мета яких - популяризація вітчизняної книжкової продукції, підвищення рівня читацької активності, створення сприятливих умов для подальшого розвитку видавничої справи.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux