Держкомтелерадіо долучився до вивчення питань протидії екологічному, аерокосмічному і кібертероризму
опубліковано 08 жовтня 2018 року о 14:30

5 жовтня у Києві відбулась міжнародна науково-практична конференція «Глобальні виклики європейській безпеці. Роль громадських організацій у протидії екологічному, аерокосмічному і кібертероризму», яку організували і провели у партнерстві з Держкомтелерадіо та Укртелерадіопресінститутом відомі громадські організації - МГО «Міжнародна антитерористична єдність» зі статусом учасника діяльності Ради Європи та ГО «Соціальна Справедливість «Совість».

 

Участь у конференції взяли провідні вітчизняні науковці, представники міністерств і відомств. На церемонії відкриття конференції виступив заступник Голови Держкомтелерадіо Микола Білоус. Він побажав учасникам плідної роботи, результатом якої стануть рекомендації для інформування про методи системної протидії всім проявам тероризму.

За словами проректора з наукової роботи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди України Олега Машкова, «екологічний тероризм» є новим терміном. «Перш за все, це питання безпеки людини. Екологічний тероризм має понад 100 визначень у науковій літературі. Дехто з людей сприймає його як екологічний активізм, тобто радикальні дії «зелених» проти будівництва відповідних споруд, які заважають екології. Однак, сучасний рівень науково-технічного прогресу такий, що можливо не застосовуючи зброю масового ураження, наприклад, атомну чи ядерну, вибухи, зробити для людства чи організацій велику шкоду», - сказав Машков.

Окрема сесія конференції була присвячена питанням, пов’язаним із безпекою в авіаційному просторі. Її модератором була директор Національного авіаційного університету, директор інституту ІКАО Галина Суслова. «Зараз в авіації працює понад 10,5 тис. стандартів, жодна країна не залишається не охопленою ними. І тільки це дозволяє нам безпечно літати у небі. Якщо ми б літали та працювали за різними стандартами та правилами, ймовірно, безпека була б меншою», - сказала вона.

Серйозною загрозою людству лишається кібертероризм. Цій темі була присвячена окрема сесія науково-практичної конференції. «Ступінь цієї загрози у силу своєю новизни не до кінця усвідомлений та вивчений, - вважає віце-президент УСПП з питань інформаційних технологій І. Пєтухов. - Енергосистема, критична інфраструктура, банківський сектор, екологія, авіація, доступ до інформації, вплив на виборчу систему — усе це може бути ціллю кібертерористів.» Зокрема, про кібербезпеку і соціальні мережі доповів учасникам конференції заступник директора Укртелерадіопресінституту Денис Замрій .

Учасники науково-практичної конференції, підсумовуючи роботу, визнали: протидія новим формам тероризму не може бути результативною без серйозної реформи правоохоронних органів та спеціальних служб.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux