Британські видавці похвалили український Уряд за підтримку книговидавничої галузі
опубліковано 15 серпня 2013 року о 16:52

 

Виконавчий директор Асоціації видавців Великобританії Річард Моллет в ексклюзивному інтерв'ю українському телеканалу «БТБ» схвалив заходи українського уряду, спрямовані на підтримку вітчизняних книговидавців.

Зокрема, він зазначив, що у Великобританії, на відміну від України, централізована підтримка видавничій галузі не надається.

«Чудово, що українська влада підтримує книговидавців. У Великобританії подібного немає - підтримки на такому рівні. У нашій країні акцент робиться більше на ринку. Але паперові книги ще дуже важливі», - сказав Моллет.

Він також переконаний, що підвищення популярності читання може залежати багато в чому від самих видавців. «Існує безліч методів для стимулювання читання. Але, звичайно, видавці повинні розбиратися в маркетингу, переконуватися, що існують ті видання, які люди хочуть читати», - зазначив виконавчий директор Асоціації видавців Великобританії.

Нагадаємо, що у квітні ц.р. Кабінет Міністрів України затвердив Концепцію Державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції та читання на 2014 – 2018 роки. У Програмі, яка зараз розробляється Держкомтелерадіо, будуть передбачені конкретні заходи та кроки із вирішення проблем книговидавничої галузі. Як зазначається в Концепції, метою програми має стати повернення в українське суспільство вітчизняної книги, відродження її соціальної ролі через популяризацію української видавничої продукції та читання як процесу культурного, духовного, професійного та інтелектуального збагачення людини.

Також відповідно до Указу Президента України № 336/2013 «Про деякі заходи щодо державної підтримки книговидавничої справи і популяризації читання в Україні» Урядом будуть опрацьовані питання стосовно: продовження до 2019 року пільгового оподаткування суб'єктів видавничої справи та надання державної підтримки тим з них, хто виготовляє та розповсюджує продукцію державною мовою, через механізм здешевлення кредитів. Крім того планується створити систему державних грантів для видавництв з метою видання книжкової продукції з творами українських письменників у перекладі іноземними мовами для розповсюдження за межами України.

Також удосконалюватиметься законодавство щодо протидії розповсюдженню контрафактної книжкової продукції, у тому числі з використанням електронних носіїв інформації.

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux