Богдан Червак вручив нагороди переможцям Всеукраїнського конкурсу "Краща книга України"
опубліковано 11 грудня 2015 року о 12:14

На київській книжковій виставці «Книжкові контракти» відбулось вручення нагород переможцям Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України». «Книги-переможці відкривають нам видатні персоналії, які підтверджують, що ми є великою нацією», - зазначив на урочистій церемонії перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

 

Журі конкурсу, зокрема, відзначило книгу "Ігор Сікорський. Від Києва до Коннектикута, від неба до небес" (видавництво "Адеф-Україна") у номінації "Життя славетних", а також роман Івана Корсака "Вибух у пустелі" ("Ярославів Вал") у номінації "Проза".

Як зазначив головний редактор видавництва "Ярославів Вал" Павло Щириця, Іван Корсак написав про Георгія Кістяківського, який "всього-на-всього" був радником президента США Ейзенхауера, що дуже його шанував і цінував, він був одним із розробників атомної бомби, був причетним до польоту американців на Місяць, був віце-президентом Академії наук США, оскільки зі своєї природної скромності відмовився бути її президентом. Кістяківський був проти застосування хімічної зброї під час війни, яку вели США у В'єтнамі, організовував протести наукової громадськості, а по закінченні війни працював у групі експертів, що виводила країну з в'єтнамської кризи. 

Як нагадала директор видавництва "Адеф-Україна" Алла Істоміна, в усьому світі Ігор Сікорський знаний як винахідник вертольота, розробник, авіаконструктор, інженер, досьогодні на гелікоптерах розробки Сікорського літають президенти США. "Ми працювали над книгою 4 роки і знайшли дуже цікаві архівні матеріали, які стосуються родини Ігоря Сікорського, яка, за його власним висловом, походить від священиків з Київської області, а прізвище походить від козацького прізвища Сікора. Ігор Сікорський був народжений у Києві, на вулиці Ярославів Вал. Його батьки поховані на Байковому кладовищі. Він був студентом Київського політехнічного інституту", - сказала вона. 

Зараз видавці книги ініціюють питання перед КМДА, щоб створити в будинку по вул. Ярославів Вал, 15-в, музей Ігоря Сікорського, а також присвоїти ім'я видатного авіаконструктора одному з аеропортів м. Києва.

Під час церемонії вручили нагороди й іншим номінантам премії. 

Гран-прі конкурсу отримала друга книга роману-колажу Богдана Гориня "Любов і творчість Софії Караффи-Корбут" (видавництво "Апріорі"). Видання "І.Я. Франко. Коли ще звірі говорили" ("Авіаз") нагороджене у номінації "Світ дитинства"; "Українська культура. Свята, традиції, обряди" Наталки Лещенко та Руслана Павлюка ("Клуб сімейного дозвілля") - у номінації "Арт-книжка"; "Повернення в Царгород" за редакцією Лариси Івшиної  (видавництво ТОВ "Українська прес-група") - у номінації "З глибини знань"; "Данте Аліг'єрі. Божественна Комедія: Рай" у перекладі Максима Стріхи ("Астролябія") - у номінації "Поезія"; "Біг Мак. Перезавантаження" Сергія Жадана ("Клуб сімейного дозвілля") - в номінації "Бестселер"; "Благословенне місто Львів" Юрія Николишина ("Апріорі") - у номінації "Мистецтво друку"; "Чернігівська Шевченкіана" ("Десна") - у номінації "Моя країна".

Також на церемонії нагородили лауреата премії імені В'ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики Аркадія Музичука за книгу "Рік Бика".

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux