Безпека журналістів під час війни
опубліковано 13 листопада 2023 року о 13:30

«183 працівники Суспільного Мовлення виїжджають працювати в зону бойових дій. Це журналісти, оператори, водії та представники нашої служби безпеки. Усі вони досвідчені працівники, які розуміють відповідальність і ризики, які несе робота у прифронтовій зоні. Наше завдання як відповідального роботодавця — гарантували максимальну їхню безпеку», — про це заявила Світлана Остапа, голова наглядової ради Суспільного Мовлення, в ході дискусії «Безпека журналістів під час війни», яка проходила у межах конференції Donbas Media Forum 10 листопада. Про це повідомляє сайт НСТУ.

Усі працівники, які виїжджають у зону бойових дій, мають бронежилети, каски, турнікети та аптечки, розповідає Світлана Остапа. Зокрема у перші дні повномасштабного вторгнення ці потреби Суспільному допомагали закривати міжнародні партнери та Інститут масової інформації.

Окрім цього, з травня 2022 року по вересень 2023 року проведено 23 тренінги з безпеки роботи у ворожому середовищі, в яких взяли участь 234 працівники, а також 6 тренінгів з домедичної допомоги від інструкторів Червоного Хреста, в яких взяли участь 67 працівників.

Світлана Остапа додала, що всі 183 працівники Суспільного Мовлення, які виїжджають у зону бойових дій, застраховані в страховій компанії «Країна». Також Суспільне співпрацює з Міжнародним фондом страхування журналістів, який застрахував виїзд десятків працівників у небезпечні зони протягом останніх двох років.

Під час виступу голова наглядової ради Суспільного відзначила, що окрім професійних обов’язків, з якими працівники та журналісти їздять на фронт, також 106 працівників компанії нині захищають Україну у лавах ЗСУ: «На жаль, двоє працівників загинуло — Олексій Ольховик, оператор Першого телеканалу, та Дмитро Сірик, радіоведучий Радіо Пульс на Суспільне Донбас. Ще один наш працівник з херсонської філії — Василь Філімон — багато місяців перебуває в полоні. Також захищаючи Україну, загинуло п’ятеро наших вже колишніх працівників».

Команда Суспільного Мовлення впроваджує програми підтримки військових, ветеранів та їхніх родин через співпрацю з громадською організацією «VeteranHub» і Міністерством у справах ветеранів України.

«Наразі до нас вже приходять на роботу ветерани, повертаються з фронту демобілізовані і влаштовуються до нас працювати — 12 ветеранів у нас вже працює», — зазначила Світлана Остапа. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux