Журналісти західних областей вчилися протидіяти гібридним загрозам
опубліковано 20 вересня 2019 року о 12:28

Держкомтелерадіо та ТОВ «Євромедіа Компані» провели у Львові для регіональних засобів масової інформації та представників громадськості семінар-тренінг «Гібридна агресія: розпізнати та попередити». У заході взяло участь близько 30 журналістів та громадських активістів із Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

 

Відкрив семінар Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Він зазначив, що Держкомтелерадіо як орган центральної виконавчої влади вже другий рік поспіль забезпечує виконання плану заходів із реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017 - 2020.

«При підготовці п’яти запланованих у цьому році семінарів-тренінгів організатори намагалися охопити всі стратегічно важливі регіони України, - сказав Олег Наливайко. - Вже відбулися семінари в Одесі та Чернігові, наступні відбудуться в Краматорську та Харкові.»

Голова Держкомтелерадіо зауважив, що тема «гібридних загроз» є актуальною і обговорюється на міжнародному рівні. У різних країнах фіксуються численні випадки масових кампаній з дезінформації, спрямовані на підрив безпеки, громадського порядку та мирних демократичних процесів. Водночас разом із розробкою ефективних інструментів для захисту демократії від «інформаційної зброї» як ніколи необхідним є збереження свободи слова та свободи засобів масової інформації.

«Під час цього семінару журналісти отримають певний інструментарій для протидії гібридній агресії, - наголосив Олег Наливайко. - Але однією з ключових тез є твердження, що найкраща контрпропаганда – це правда.»

Експерти у сфері євроатлантичної інтеграції та протидії інформаційним загрозам у своїх виступах розповіли про виклики та латентні загрози, що пов’язані з особливостями регіону, про форми та методи ведення гібридної війни спецслужбами РФ та інструменти протидії.

«Інформаційна політика є битвою  не лише за мізки і за голови людей, але й за серця, - зауважив директор ДМГО «Центр міжнародної безпеки» Валерій Кравченко. - Адже Росія дуже емоціонує у своїх меседжах, вона зводить емоції на страх і використовує слабкість страху… З одного боку, ми маємо бути захищеними від цього страху, а з іншого - маємо продукувати власний контент, і тут виняткове значення має плідна робота державних органів влади, які пов’язані з інформаційною політикою, і звичайно, Державного комітету телебачення і радіомовлення України.»

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux