Завершено дві інформаційні кампанії стосовно європейської та євроатлантичної інтеграції України
опубліковано 28 жовтня 2019 року о 15:54

Держкомтелерадіо протягом 2019 року координував затверджені Кабінетом Міністрів України плани заходів із реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки та Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

У серпні-жовтні 2019 року ТОВ «ВІПМЕДІА» на замовлення Держкомтелерадіо провело 2 інформаційні кампанії: всеукраїнську інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо змісту і засад взаємодії України з НАТО, ролі НАТО у зміцненні міжнародної стабільності і безпеки та інформаційну кампанію, метою якої було підвищення рівня поінформованості громадян щодо успішного досвіду впровадження європейських стандартів у всіх сферах життя, в тому числі в бізнесі, науці, культурі, а також громадській діяльності в державах-членах ЄС.

У рамках першої кампанії було виготовлено цикл телепередач та сюжетів (всього 10) загальним хронометражем 225 хвилин, які транслювалися в ефірі чотирьох загальнонаціональних телевізійних каналів («5й канал», «ICTV», «Еспресо», «Прямий») та дванадцяти регіональних телеканалів («7й канал», Харківська обл; «Донбас», Донецька та Луганська області; «Репортер», Одеська обл; «Март», Миколаївська обл; «ВТВ+», Херсонська обл; «11 телеканал», Дніпропетровська обл; «Новий Чернігів», Чернігівська обл; «Віта ТБ» Вінницька обл; «ІРТ» Полтавська обл; «СТС» Сумська обл; «21 телеканал» Закарпатська обл.).

Також було підготовлено цикл радіопередач та роликів, що вийшли в ефір національних мережевих радіостанцій («НВ», «NRJ», «Пятница») загальним хронометражем 121 хв., та 4 тематичні відеоролики хронометражем 30 сек. кожний, адаптовані для ротації на телебаченні та в соціальних мережах.

Ротація роликів відбувалася на двох загальнонаціональних телеканалах – «Прямому» і «UA: Першому» (100 виходів на кожному) та на дванадцяти регіональних телеканалах (50 виходів на кожному).

Крім того, зазначені відеоролики було розміщено з таргетуванням на цільові аудиторії у соцмережах Facebook та Instagram.

У рамках цієї кампанії було також виготовлено інформаційно-роз’яснювальні друковані матеріали (буклети тиражем 150 тис, комікси для учнів закладів загальної середньої освіти тиражем 50 тис.), які розповсюджено «із рук у руки» в 12 областях України (Київська, Харківська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська, Одеська, Сумська, Херсонська, Закарпатська, Чернігівська).

Загальна кількість контактів аудиторії з продуктами, виготовленими і розповсюдженими в рамках кампанії, становить 35,3 млн. Зокрема, кількість контактів аудиторії з телевізійним продуктом, що розміщувався в ефірі загальнонаціональних телеканалів, дорівнює майже 17 млн., з телевізійним продуктом, що розміщувався в ефірі регіональних телеканалів – близько 10 млн., в ефірі загальнонаціональних радіостанцій – 5 650 889. Майже по 1,4 млн. контактів аудиторії відбулося з відеороликами, розміщеними у соцмережах та з друкованою інформаційною продукцією.

У рамках другої інформаційної програми, яка проводилася з метою підвищення рівня поінформованості громадян щодо успішного досвіду впровадження європейських стандартів у всіх сферах життя, в тому числі в бізнесі, науці, культурі, а також громадській діяльності в державах-членах ЄС, було виготовлено цикл телепередач кількістю 9 од. загальним хронометражем 176 хвилин Ці телепередачі транслювалися в ефірі чотирьох загальнонаціональних телевізійних каналів («5й канал», «ТРК Украина», «Еспресо», «Прямий») та дванадцяти регіональних телеканалів («7й канал», Харківська обл; «Донбас», Донецька та Луганська області; «Репортер», Одеська обл; «Март», Миколаївська обл; «ВТВ+», Херсонська обл; «11 телеканал», Дніпропетровська обл; «Новий Чернігів», Чернігівська обл; «Віта ТБ» Вінницька обл; «ІРТ» Полтавська обл; «СТС» Сумська обл; «21 телеканал» Закарпатська обл.).

Також було підготовлено цикл радіопередач та роликів, які транслювалися в ефірі таких радіостанцій: «НВ», «NRJ», «Пятница», «Країна ФМ», загальним хронометражем 160 хв.

Крім того, було виготовлено 4 тематичні відеоролики хронометражем 30 сек. кожний, адаптовані для ротації на телебаченні та у соціальних мережах. Ротація роликів відбувалася на двох загальнонаціональних телеканалах («5й канал», «UA: Перший») по 100 виходів на кожному та дванадцяти регіональних телеканалах по 50 виходів на кожному. Крім того, зазначені відеоролики було розміщено з таргетуванням на цільові аудиторії у соцмережах Facebook та Instagram.

Також у рамках програми було виготовлено інформаційно-роз’яснювальні друковані матеріали (буклети тиражем 150 тис), які було розповсюджено «із рук у руки» у 12 областях України (Київська, Харківська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська, Одеська, Сумська, Херсонська, Закарпатська, Чернігівська).

Загальна кількість контактів аудиторії з продуктами, виготовленими і розповсюдженими в рамках кампанії становить 33,9 млн. Зокрема, кількість контактів аудиторії з телевізійним продуктом, що розміщувався в ефірі загальнонаціональних телеканалів, понад 15 млн., з телевізійним продуктом, що розміщувався в ефірі регіональних телеканалів – близько 10 млн. Кількість контактів аудиторії з аудіо продуктом, що розміщувався в ефірі загальнонаціональних радіостанцій, дорівнювала понад 6 млн., з відеороликами, розміщеними в соціальних мережах – понад 1, 5 млн., з друкованою інформаційною продукцією – близько 480 тис.

 

Буклет «Нато – більше, ніж безпека» - http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=159438&cat_id=153126

Комікс про НАТО для учнів середньої школи - http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=159441&cat_id=153126

Буклет «Євроінтеграція можливостей. Як ЄС допомогає Україні?» - http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=159435&cat_id=153125

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux