Юрій Плаксюк: "Ми докладаємо максимум зусиль, щоб виставка впродовж чотирьох днів була цікавою, плідною та ефективною"
опубліковано 18 серпня 2010 року о 16:28

Сьогодні відбувся брифінг Голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка для представників ЗМІ з нагоди відкриття VI Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку.

Юрій Плаксюк поінформував журналістів про початок роботи виставки, особливості її проведення, розповів про «родзинки» книжкового дійства.

 

«Значним позитивом є те, що виставка стала унікальним майданчиком для представлення колективних експозицій областей України. Ознайомившись із стендами Волинської, Житомирської, Чернігівської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Сумської та інших областей, ви зможете переконатися, що видавнича справа розвивається не тільки в столиці, що в областях теж вирує культурне життя і створюються цікаві видавничі проекти,» - зазначив Голова Комітету.

Загалом свої видавничі досягнення представили понад 180 суб’єктів видавничої діяльності, серед яких 30 зарубіжних видавців з десяти країн світу — Росії, Білорусі, Болгарії, Ізраїлю, Республіки Корея, Республіки Куба, Німеччини, Польщі, Туреччини, Угорщини.

В експозиції Держкомтелерадіо представлені видання, випущені на замовлення Комітету в рамках бюджетної програми «Українська книга», та книжки, представлені на конкурс «Краща книга України», а також книги вітчизняних видавництв, які стали переможцями Міжнародного конкурсу «Искусство книги» в нинішньому та попередніх роках.

Цікавили журналістів питання збереження пільг для книговидавців та розвитку видавничої справи в контексті проведення податкової реформи. «Думаю, сьогоднішня виставка є яскравим переконанням для тих, хто ще вагається, чи потрібно зберегти для книговидавців пільги, - зазначив Юрій Плаксюк.- Що ж стосується дитячої книжки, то, на моє переконання, уся дитяча література має бути на дотації держави».

Також на брифінгу йшлося про необхідність подальшого розвитку книготорговельної мережі.

 

Для довідки. Незважаючи на кризові явища, видавнича справа в Україні розвивається та поступово рухається вперед. За статистикою, станом на 01.07.2010 р. видавничу діяльність в Україні здійснюють – 1476 суб’єктів, виготовляють видавничу продукцію – 616 суб’єктів, розповсюджують – 285 суб’єктів, поєднують кілька видів діяльності у видавничій справі – 2335 суб’єктів.

Станом на 05.07.2010 в Україні вийшло друком 9 019 назв книжок та брошур загальним тиражем 16 млн. 880 тисяч примірників, у тому числі 5 997 назв книжок та брошур українською мовою тиражем 7 млн. 912 тис. примірників і 2 263 назв книг та брошур російською мовою тиражем 7 млн. 994 тис. примірників.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux